WestEnd párbajtőr GP – Négy magyar a nők versenyének főtábláján

Négy magyar vívó léphet pástra a női verseny főtábláján a fővárosi WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

A 258 fős mezőnyből a selejtezőben a 16 kiemeltnek nem kellett vívnia. A csoportkörből egy magyar – Muhari Eszter hat győzelemmel – 15 társával közösen közvetlenül csatlakozott a kiemeltekhez. Közel állt ugyanehhez Büki Lili is, aki öt nyert asszóval éppen csak lemaradt arról, hogy újabb mérkőzések nélkül készülhessen a legjobb 64 küzdelmeire.

A főtáblán megmaradt 32 helyért direktkieséses – már nem 5, hanem 15 tusig tartó – asszók következtek. A magyarok közül Büki két győzelemmel, Kun Anna mindazonáltal három sikerrel harcolta ki a újabb szereplés lehetőségét. Szintén három asszót kellett megnyernie Szász-Kovács Emesének, aki szülés után most tért vissza. A riói olimpia bajnoka a csoportjában három ellenfelét győzte le és háromtól kapott ki, ezt követően 15-5-re verte a német Shirin Vollrath-ot, 15-11-re a román Bianca Beneát, végül 15-9-re az észt Veronika Zuikovát.

A nők mezőnyében 24 magyar párbajtőröző indult.

A férfiaknál két hazai vívó kihangsúlyozott volt, újabb hatan ugyanakkor a selejtezőből jutottak tovább, mindent összevetve 12 magyar lép pástra a Ludovika Arénában, ahol a korszerű koronavírus magyarországi felbukkanása okán zárt kapuk mögött rendezik a versenyt. A program a férfiaknak 8.30-kor, a nőknek 10 órakor kezdődik, a négyes döntőket 18 órától rendezik.

MTI