Új korszakot nyit a képernyőtechnológia történetében a Samsung

Újdonságokkal hangolódik a 2023-as CES-re a Samsung. A cég a planéta talán legjelentősebb technológiai történését megelőző napokban rántja le a leplet a korszerű Neo QLED, MICRO LED és OLED termékcsaládjáról, emellett a tudatos életmódot támogató termékeiről és kiegészítőiről. A kínálat olyan korszerűsített, továbbfejlesztett eszközöket magába foglal, amelyek középpontjában a csatlakoztathatóság és a személyre szabott felhasználói élmények állnak.

A Neo QLED, a MICRO LED és a Samsung OLED termékcsaládok prémium élményt és még több személyre szabható szerepkört adnak.

A lifestyle áruk és funkciók, köztük a Premiere 8K és a The Freestyle projektoron elérhető Smart EDGE Blending támogatásával a felhasználók szabadon használhatják hozzávetőleg bárhol és bármikor a készülékeiket.

A Samsung 2023-ra kibővített termékcsaládjai fenntarthatóságot hoznak a mindennapokba úgy, hogy a társaság a portfólió termékei egész életciklusa esetén csökkenti az ökológiai lábnyomát.

A Samsung multifunkcionális termékkínálata nyújt támogatást a felhasználóknak, hogy az intuitív technológiával saját, leginkább személyre szabott élményeket alakítsanak ki a mindennap használt tárgyakkal. Idén a cég még egy lépéssel tovább halad a fejlődés útján felhasználók mindennapi életének egyszerűsítése érdekében, mivelhogy a SmartThings okosotthon-platformján át az ökoszisztémában zökkenőmentes többeszközös integrációt nyújt.

„2023-ban az fejlesztés határait feszegetjük, hogy a felhasználóknak ne csak csodás képminőséget kínáljunk, hanem egy holisztikus, prémium készülékélményt, amely arra van szabva, amire szükségük van és melyet a csatlakoztatott otthonuktól elvárhatnak” – mondta Cheolgi Kim, a Samsung Electronics vizuális monitor üzletágának ügyvezető alelnöke. „A SmartThings hozzájárulásával a korszerűsített technológiánk zökkenőmentes és intuitív, hogy a szokványos életvitel még fenntarthatóbb és élvezetesebb legyen.”

Prémium, csatlakoztatott élmények a Neo QLED gépezettel

A Samsung legkorszerűbb Neo QLED 8K és 4K televíziói csaknem az összes igényt kielégítő lehetőségeket ajánlanak a felhasználóknak. A Neo QLED képminőségét a Samsung fejlett Neural Quantum Processzora biztosítja, amely 14 bites feldolgozással és MI (mesterséges intelligencia) felskálázással segíti a Quantum Mini LED-világítású tévéket, és olyan funkciókat biztosít, mint a Shape Adaptive Light Control és a Valódi mélységérzékelés Pro a háromdimenziós, lenyűgözően valóságos kép érdekében.

A 2023-as Neo QLED eszközök nem kizárólagosan tiszta képet biztosítanak: a nagy felbontású panel és a Samsung saját fejlesztésű algoritmusa működteti a Samsung új Auto HDR Remastering funkcióját. Ez az MI mélytanulási modern műszaki megoldást használ, hogy jelenetenként elemezze és valós időben alkalmazza a nagy dinamikatartományú (HDR) hatásokat a szabványos dinamikatartományú (SDR) tartalmakra, mindent összevetve az SDR-tartalmak fényesebbé és élénkebbé válnak a valóságos élmény érdekében.

Ezenkívül 2023-ban a SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module közvetlenül a Samsung termékekbe lesz beépítve. A gördülékeny csatlakoztatott behatás érdekében ugyanakkor a SmartThings automatán szinkronizálja az eszközöket, mindent összevetve nem kizárólag a Samsung, hanem a harmadik féltől származó masinák és IoT-eszközök is gördülékenyebben vezérelhetők a zökkenőmentes kapcsolat érdekében.

Csevegjünk közösen: A felhasználók nehézség nélkül beléphetnek egy élő csevegőcsoportba, ahol valós időben oszthatják meg gondolataikat azokkal, akik ugyancsak ugyanazt a tartalmat nézik.

ConnecTime: A ConnecTime, azaz a KapcsolódásIdő könnyebbé teszi a videóhívások fogadását csatlakoztatott eszközökről, nagyobb felületet biztosítva a videóhívásokhoz a TV-n, illetve zökkenőmentes átmenetet, ha a felhasználó a mobilitás érdekében át akarja tenni a hívást egy másik képernyőre.

3D térképnézet: A Samsung 3D térképnézetet úgy tervezték, hogy a felhasználók kényelmesen vezérelhessék és követhessék nyomon a csatlakoztatott eszközöket, ezáltal madártávlatból láthatják otthonukat és minden SmartThings-eszközüket egy pillantás alatt.

Még több megtekintési sansz a MICRO LED és a Samsung OLED kijelzőkkel

A 2023-as MICRO LED árucikk-csoport 50 és 140 hüvelyk közti új modelleket ajánl, specifikus képminőséggel és képernyőélménnyel. Moduláris jellegének betudhatóan a MICRO LED nem kötődik formához, arányhoz és mérethez, ezáltal teljesen testre szabható, hogy illeszkedjen a felhasználó által preferált beállításhoz. Keret nélküli formatervezése kínálja, hogy konfigurációtól függetlenül a képernyő és a környezete közti határvonal úgyszólván észrevétlen legyen.

A fogyasztók igényeihez igazodva a Samsung 2023-as OLED termékcsaládja már 55, 65 és a korszerű, ultranagy, 77 hüvelykes modellekben szintén rendelkezésre áll. A társaság legfrissebb OLED modelljei a Samsung Neo QLED-hez kifejlesztett Quantum Dot technológiával, tetejébe Neural Quantum Processzorokkal büszkélkedhet, hogy megőrizze az OLED-technológia alapvető erősségeit, ugyanakkor javítsa a fényerőt és a színmegjelenítést.

A kibővített árucikk-csoport 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával és a Samsung minden okos funkciójával ellátott. A Samsung OLED TV-k mindazonáltal első alkalommal kaptak AMD FreeSync Premium Pro tanúsítványta magával ragadójátékélmény érdekében.

Mutasd meg a stílusodat a korszerű lifestyle gépezetekkel és funkciókkal

A fogyasztók életmódbeli igényei állandóan változnak. Ezekhez igazodva a Samsung olyan új lifestyle termékeket és funkciókat prezentált, amelyek egy újabb szintre emelik a felhasználói élményt, lehetővé téve a személyre szabott különleges tartalomfogyasztást.

The Premiere 8K: 2023-ban a Samsung elénk tárja lézerprojektorának új verzióját, a The Premiere 8K-t. Az ultrarövid vetítési távolságú projektorcsalád mostantól egy 8K-s modellel is ellátott, amely még nagyobb felbontásban nyújt rendkívüli élményt a felhasználóknak. Maximálisan 150 hüvelykes képernyőméretet támogat, ezáltal óriási képernyővel és ehhez illő eszményi felbontással ellátott.

The Freestyle Smart EDGE Blendinggel: A The Freestyle kínálja a fogyasztók részére, hogy megközelítőleg bárhol, bármikor megnézhessék kedvenc tartalmaikat. 2023-ban a felhasználók a korszerű Smart EDGE Blending szerepkörnek hála egyidejűleg akár két készüléket használhatnak, és 21:9-es képarányban nézhetnek tartalmakat, manuális beállítások nélkül.

Új felhasználói felület és kiegészítők: A Samsung 2023-ban egy új és modernizált Samsung Art Store-t vezet be olyan funkciókkal, mint az előnézetek áttekintése és a kibővített tartalomkínálat, amelyek egy galéria vagy múzeum látogatásának élményét adják. Ugyancsak újdonság a The Frame korszerű és fényűző megjelenést biztosító fémkerete. A Samsung legmodernebb tévécsaládja gond nélkül felszerelhető a falra a külön megvásárolható Automatán forgó fali konzol és állvány segédkezésével, amely az önműködő forgatást és függőleges médianézési élményt a The Frame és a Neo QLED tévékre is képes átvezetni.

Mindennapi fenntarthatóság a Samsung képernyőivel

A 2022-ben bejelentett legkorszerűbb környezetvédelmi stratégiájával összhangban a Samsung következetesen együttműködik partnereivel és ügyfeleivel a környezettudatosság érdekében, szélesebb körű pozitív hatást biztosítva a készítmény egész életciklusa esetén. Ennek eredményeképpen az egyes lépések környezettudatosabbá válnak, a gyártási folyamat hatékonyabbá tételétől kezdve a csomagolás csökkentésén át a felhasználók termékhasználatának megváltoztatásáig.

Újrahasznosított anyagok: A 2023-as termékcsaládban a Samsung a SolarCell Remote távirányítóhoz használt konzolalkatrészek 20%-át óceánból származó, újrahasznosított műanyaggal helyettesíti. Továbbá a tápegység fő részeihez újrahasznosított alumíniumdobozokat és rezet használnak, ezáltal az eredendően kiegészítő komponensek csaknem 12%-át helyettesítik.

A gyártási folyamat negatív hatásainak csökkentése: A Samsung olyan könnyed fröccsöntőformát tervezett, amely kevesebb anyagot igényel, és aminek szerkezete újrafelhasználható, mindent összevetve csökkentve a gyártáshoz létfontosságú egész energiafogyasztást és nyersanyagokat.

MI Energiatakarékos üzemmód: A SmartThings támogatásával a Samsung 2023-as tévéi támogatják az MI Energiatakarékos üzemmódot, amely új technikákkal nyújt támogatást a felhasználóknak több energiát megtakarítani. A SmartThings Energy szolgáltatás a TV-ken szimpla változtatásokkal nyújt támogatást csökkenteni a csatlakoztatott kellékek ökológiai lábnyomát, példának okáért önműködően energiatakarékos üzemmódba kapcsolja az egyes masinákat, amikor nincsenek használatban. A 3D térképnézet hozzájárulásával mindazonáltal könnyebb lesz teljeskörű áttekintést kapni a csatlakoztatott eszközökről, és az energiatakarékossági ötleteket a gyakorlatba ültetni.

Ökocsomagolás: 2023-ban a Samsung ökocsomagolás minimális nyomtatással fog megjelenni, ezáltal kevesebb tintát használnak az előállítása esetén, ugyanakkor hogy a cég csökkentse a műanyag felhasználását, papírszalag kerül ezután a csomagolásba. Ezenfelül a csomagolási méreteket is csökkenteni fogják az alacsonyabb ökológiai lábnyom érdekében.

Többdimenziós hangzásvilág és hangminőség a mesterséges intelligencia támogatásával

A prémium kategóriás képernyőélmény pompás hanggal nyújt igazán csodálatos élményt. A Samsung tévék hihetetlen integrált hangszórókkal rendelkeznek, de a moziélmény az erőteljes új funkciókkal és szerkentyűkkel válik igazán valóságossá.

MI Hang újrakeverés: A Samsung zászlóshajó tévéje (QN900) és hangprojektora (HW-Q990C) 2023-ban Hang újrakeverő szerepkört nyújt, amely az MI-t használja az egyes hangobjektumok újrakeverésére, hogy a hangok tiszták legyenek, a környezeti hangok teljesen átjárják a teret, és minden komponens az alkalmazható hangerővel szólaljon meg.

Új hangprojektorok: A Dolby Atmost támogató 11.1. 4 csatornás hangzással büszkélkedhető legfrissebb soundbar, a HW-Q990C mellett az ultravékony HW-S800B ugyancsak erőteljes, lenyűgöző hangzást ígér 3.1. 2 csatornás Dolby Atmosszal, a mindössze 40 mm magas és 38 mm mély készülékből. Simán elhelyezhető bármilyen tévé mellett, és csakhogy tiszta hangzást ad ütős basszusok kíséretében.

Q-Symphony: A 2023-as új Q-Symphony a TV és a soundbar közti harmónia új formája, amely nagy mértékben modernizált hangzást nyújt, amelyhez a soundbar a TV neurális feldolgozó egységét használja a hangjelek elemzéséhez és az egyes hangok feldolgozásához, hogy minden eddiginél részletesebb legyen.