Ötven prezentáló az Art and Antique művészeti vásáron

Csaknem ötven galéria, műgyűjtemény és másfajta bemutató vesz részt március 5. és 8. közt a 2. Art and Antique bemutató és vásáron a Millenáris Park B épületében, ahol az antiktól a kortársig a magyarországi műkincspiac csaknem az összes szegmense bemutatkozik.

A művészeti seregszemle kínálatában csaknem az összes megtalálható lesz; festmények és grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papírrégiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyeg, textíliák, vallási eszközök is felbukkannak ezután a kínálatban – közölték sajtótájékoztatóján a szervezők.

A találkozó megkülönböztetett résztvevője az idén százéves BÁV, aminek mesterei több előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek ezután részt a prezentáció ideje alatt.

Az Art and Antique neves mai galériák kínálatával bővül, mások mellett az acb, a Faur Zsófi, a Godot, az Inda, a Viltin és a Vintage Galéria is kiállít ezután.

A szervezők beszámolója alapján a tavalyi tárlaton jelentős elismerést aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja; az extrém méretű alkotásairól, extravagáns stílusáról ismert művész ezúttal is kivételes szoborral várja a helyszínre érdeklődőket a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a találkozó nem kizárólagosan a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is készségesen látnak, akik igényelnének közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához. A tárlat programját így előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik, a művészeti iskolásokat ugyanakkor nyolc alkalommal induló vezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész.

Idén a beteg gyermekek jellegzetes kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt patronálja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a galériák ajánlották fel – közölték a szervezők.

mti