Őrületes Samsung LED megjelenítők a New York-i Times Square-en

A Samsung óriási, ultramodern LED kijelzőkből álló installációt tárt a közönség elé a One Times Square épületén New Yorkban. A Samsung legmodernebb technológiájával készült, jellegzetes képi hatást biztosító megjelenítők egyesült erővel több mint 1.081 m2-es felületet jelentenek.

A One Times Square épületére került új Samsung monitorok a térre néző homlokzat egészét lefedik és a Föld legértékesebb reklámfelületei közt tartják számon. A képernyők prémium, központi elhelyezkedésük mellett full motion videólejátszási, élő stream és interaktív megjelenítési funkciókkal is rendelkeznek.

„Jelentős boldogság számunkra, hogy LED megjelenítő technológiánkat a planéta talán legismertebb helyszínén is megmutathatjuk – hangoztatta Seog-gi Kim, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának alelnöke. – A New York-i Times Square nemcsak forgalmas csomópont, hanem a populáris kultúra és a világkereskedelem szimbolikus centruma is, ezáltal ideális hely arra, hogy vezető technológiáinkat itt mutassuk be.”

Az ingatlanbefektetéssel- és fejlesztéssel munkálkodó cég, a Jamestown tulajdonosa és kezelője a One Times Square-nek, a New York-i Times Square centrumában álló 25 emeletes épületnek. A nemzetközileg ismert alkotmány házigazdája évről-évre a település szilveszteri visszaszámlálásának, az újévi ünnepségeken játszott funkciója ugyanakkor a Föld minden táján ismertté tette.

„A One Times Square a Föld legkiemelkedőbb márkáinak szolgáltat előtérbe állított hirdetési felületet – mondta Michael Phillips, a Jamestown elnöke. – A Samsung megjelenítői első osztályú képi hatást nyújtanak, melynek segédkezésével a hirdetők impozánsan mutathatják meg márkáikat.”

A Samsung Electronics America egyik leányvállalata, a PRISMVIEW koordinálta a projekt tervezését, logisztikai ellátását, és felelt a gyártásért, emellett a telepítésért. A Samsung a tavalyi évben ugyancsak bemutatott egy szabadtéri LED signage installációt a Two Times Square épületén, amely a téren a most befejezett projekttel szemben fedezhető fel.

A Samsung SMART LED Signage XPS sorozatának kialakítása biztosítja, hogy a megjelenített tartalmak színei minden beállítás mellett egyenletesek maradjanak. A One Times Square-en használt XPS 160 és XPS 080 modellek fejlett színkalibrációval, energiatakarékos kialakítással és iparági szinten is eminens színvonalú, első osztályú LED diódákkal rendelkeznek.

A három hónapos megváltoztatási folyamatról egy bemutató time-lapse videó is készült. A videón jól érzékelhető a megjelenítők vizuális hatása és tartóssága, melynek betudhatóan napról-napra képesek ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak is.