Magyarországra is megérkeztek az LG csúcskategóriás 2019-es televíziói

Már Magyarországon is elérhetőek az LG Electronics (LG) csúcskategóriás tévéválasztékának 2019-es modelljei, vagyis a legújabb OLED és NanoCell gépezetek.

Az LG 2019-es szórakoztatóelektronikai termékcsaládjainak legkiemelkedőbb elemei az iparág vezető technológiáját képviselő OLED tévék, melyek több képernyőméretben kaphatók, már Magyarországon is. A W9 (77/65W9-es típus), E9 (65/55E9-es típus) és C9 (77/65/55C9-es típus) modellek már elérhetőek, a B9 (65/55B9-es típus) ugyanakkor ősszel érkezik a boltokba.

A társaság legfejlettebb LED-technológiáját felvonultató nanocellás masinák egyidejűleg nyújtanak különleges képminőséget és precíz színvisszaadást még széles betekintési szög során is – mindemellett mindezt idén ultravékony keret és az összes régebbinél több nagyképernyős alkalom teszi teljessé. Az LG 2019-es NanoCell termékcsaládja tizenhét integrált mesterséges intelligenciával felvértezett típust magába foglal 49-től 86 hüvelykes méretig. *

Az LG W, E és C sorozatú OLED tévéibe épített α (Alpha) 9 Gen 2 processzor mélytanulási technológiával és egy kiterjedt vizuális adatbázis igénybevételével rendbe hozza a kép- és hangminőséget. A chip a lejátszott tartalom forrását és minőségét elemezve képes a beállításokat a lehető legpontosabban optimalizálni a pompásan valósághű képek megjelenítéséhez. A processzor ezenkívül akár a környezeti jellemzők elemzése nyomán is képes beállítani a monitor ideális fényerejét.

Az LG 2019-es tévéi képesek finomhangolni a Dolby Vision technológiával kompatibilis tartalmakat, és mindent összevetve még erős környezeti világítás mellett is jelentékeny HDR élményt nyújtanak. A második generációs α9 processzor a tartalom típusának megfelelően a hangot is optimalizálja, ezáltal a tévében a filmek és a párbeszédek érthetőbbé, a zeneszámok mindazonáltal tisztábbá válnak. Bár a mesterséges intelligencia képes a környezeti jellemzők alapján a legjobb hangzás megteremtésére, a felhasználók elvárásoknak megfelelően kézi beállításokat is végezhetnek. Az LG csúcskategóriás tévéinek nevezetes HDR teljesítményéről és valósághű hangzásáról még mindig a Dolby Vision és Dolby Atmos modern műszaki megoldások gondoskodnak.

Az integrált HDMI 2.1 csatlakozón át egyes 2019-es OLED és NanoCell masinák támogatják a magas képfrissítési rátájú (High Frame Rate, HFR) megjelenítési modern műszaki megoldást. Másodpercenként 120 képkockával a szélsebes mozgások, példaként sportközvetítések és akciófilmek gördülékenyen és tisztán jelennek meg a képernyőn. Az eARC segítség folytán nincs szükség külön audiokábelekre, ugyanis a HDMI-n át oda-vissza küldhető a jel veszteségmentesen a televízió és a hangrendszer közt. A masinák kiemelkedő választást jelentenek a gamerek részére is, mivel kompatibilisek a játékok zökkenőmentes megjelenítéséhez elengedhetetlen változó képfrissítési rátával (variable refresh rate, VRR) és az önműködően csökkentett késleltetésű (automatic low latency mode, ALLM) üzemmóddal – más néven játékmóddal –, a televíziók mindent összevetve videojáték közben is valósághű és untalan képet biztosítanak, késleltetés nélkül.

Az LG csakhamar esedékes frissítése támogatni fogja az Apple AirPlay 2 és Apple HomeKit technológiákat, melyekkel gond nélkül játszhatók le video- és audiotartalmak interneten át, és lehetővé válik a tévé csatlakoztatása az Apple okosotthonokhoz készült termékeihez. A 2019-es LG tévék a gyárilag támogatott hangalapú asszisztens, a Google Assistant mellett az Amazon Alexával is kompatibilisek – ezáltal az LG az egyetlen olyan tévégyártó, amelyiknek a szerkezetei mindkét vezető AI-platformot támogatják újabb hardverszükséglet nélkül. A szolgáltatások alkalmazható lokációs és nyelvi (pl. angol) beállítások mellett hazánkban is elérhetőek.

Az OLED modern műszaki megoldást alkalmazó készülékekből idén globálisan 3,6 millió, 2020-ban 7 millió, 2021-ben ugyanakkor 10 millió darab találhat gazdára az előrejelzések alapján. 2019-ben nemzetközileg az LG prémium tévékínálatának 20 százalékát teszik ki az OLED modellek, ezáltal a várakozások alapján tovább erősödik ezt követően a társaság prémium tévék területén betöltött vezető funkciója.