Mintegy száz programmal fogadja az érdeklődőket a Pápai Játékfesztivál

Koncertekkel, miniolimpiával, játékkuckóval várja a családokat a Pápai Játékfesztivál 17-től. A háromnapos esemény alatt csaknem száz program közül válogathatnak a érdeklődők – hangzott a fesztivált szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Center igazgatójának tájékoztatója.

Szabadkai Verita hangoztatta, hogy kísérőrendezvényeivel közösen 13 helyszínen, 15 koncerttel számít a nagyközönségre a péntektől vasárnapig tartó Pápai Játékfesztivál.

A Várkert játékvárossá válik, színpadi programok, készségfejlesztő játékok, kézműves kirakodóvásár színesíti ezután a programot, nagyszámú népművészeti hagyománnyal, régi mesterségekkel ismerkedhetnek a gyerekek. A környezettudatosság jegyében mindazonáltal több ökojátszóház is fogadja az érdeklődőket.

Koncertek és gyermekelőadások is mulattatják a családokat, mások mellett ott lesz Rutkai Bori és Bandája, a Csiga Duó, és a Szó és Kép Színpad – jegyezte meg az igazgató.

Szabadkai Verita közölte: a rendezvény másik helyszínén, a Fő téren fellép Rúzsa Magdi, az Irie Maffia és Demjén Ferenc.

Az igazgató kijelentette azt is, hogy a Fő teret a tanulók fantáziája és kreativitása öltözteti ezután fesztivál-köntösbe, színes anyagokkal, krétával, maguk kreálta zászlóval díszítik fel.

Szabadkai Verita arról is beszélt, hogy a parádén fejlesztett videókkal és szelfikkel lehet ezt követően pályázni a játékfesztivál nyereményjátékára. Idén is lesz miniolimpia, ahol 8 sportágban 8 helyszínen több száz résztvevő mérkőzhet meg egymással.

A játékfesztivál kísérőrendezvényeként a Pápai Cseh Sörfesztiválon, cseh söröket és ételeket kóstolhatnak a érdeklődők az Esterházy-kastély udvarán, és a labdarúgó Európa-bajnokság csapatainak is szurkolhatnak a futballrajongók – fűzte hozzá.

mti