Megint bejárja az országot a Volkswagen: startol a 2022-es Volkswagen Roadshow!

Kezdetét vette az ez évi Volkswagen Roadshow, Volkswagen modellekkel telnek meg az utak április 22-től november 2-ig országszerte. A Volkswagen márka idén párhuzamosan két országjárást is indít, országszerte 28 kereskedésben próbálhatók ki a márka eHybrid és R modelljei: olyan speciális gépjárműk, melyekkel mindössze kevés nap találkozunk.

A két flotta egyenként 6-6 modellből áll, melyek külön útvonalon járják ezután az országot, de minden Roadshowban résztvevő kereskedésbe ellátogatnak, hogy minden érdeklődőnek lehetősége legyen megtapasztalni a Volkswagen élményét.

Az eHybrid flotta

A Volkswagen elkötelezte magát az emobilitás mellett, a márka saját jövőjét az elektromos meghajtásban látja. Az emobilitáshoz vezető úton viszont csúcs első lépés lehet egy plug-in hibrid, azaz a Volkswagen kínálatában eHybrid néven futó modell. A plug-in hibridek hálózatról tölthető, tisztán elektromos üzemmódra is képesek, ezáltal kitűnően helytállnak alacsony, vagy akár zéró károsanyag-kibocsátással bármilyen környezetben: településben, tisztán elektromos üzemmódban, karbonsemlegesen is képesek közlekedni, amíg hosszabb távon a tradícióknak megfelelő belső égésű motort segítve jócskán kedvező fogyasztással kínálják nagyobb távolságok megtételét.

Az eHybrid flott tagja idén egy Tiguan Elegance TSi Plug-In-Hybrid, egy Passat Variant GTE TSI Plug-In-Hybrid, egy Golf Variant Style 1.5 eTSI OPF DSG, egy Golf GTE TSI Plug-In-Hybrid, egy Arteon Elegance 1.4 TSI Plug-In-Hybrid, ugyanakkor a Volkswagen kínálatában elérhető legerősebb gépjármű, a 462 lóerős Touareg 3.0 TFSI R Plug-In-Hybrid, mely hidat képez a hibrid- és sportmodellek közt.

Az „R” flotta

Nem meglepő, hogy a legerősebb aktuális Volkswagen vegyíti az „R” jegyeket és a plug-in hibrid modern műszaki megoldást: a hibrid meghajtás hiszen nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kell kötni. A Touareg R Plug-In-Hybrid ugyanabban az időben teszi elérhetővé a tisztán elektromos, környezetbarát közlekedést, továbbá az ülésbetapasztó, hamisítatlan R élményt. Az emobilitásra való átállás kapujában állunk, ezáltal a Volkswagen igényelne tisztelegni a szokásos, belsőégésű motorok előtt, azok múltját ismerve és elismerve ugyanakkor meg akarja mutatni, miért is szerettük szívből a benzinmotorokat, vagyis azt, mire képesek a Volkswagen mérnökei, ha közúti sportautó tervezéséről van szó.

A 2022-es Volkswagen „R” flotta elemei közt megjelenik két Arteon Shooting Brake R 2.0 TSI DSG 4 Motion, egy T-Roc R-Line 2.0 TSI DSG 4 Motion, egy Golf R 2.0 TSI DSG 4 Motion, egy Tiguan R 2.0 TSI DSG 4 Motion, ezenfelül egy igazi különlegesség, egy 300 lóerős Golf GTI Clubsport 2.0 TSI DSG.

Csatlakozz a Volkswagenhez és próbáld ki az eHybrid és az „R” flotta bármelyikét a 2022-es Volkswagen Roadshow állomásain!