A Samsung 2022-es tévéi elnyerték a Carbon Trust tanúsítványát

A 16 éve a nemzetközileg az egyik legelismertebb tévégyártói közé tartozó Samsung 2022-es Neo QLED modelljei a karbonlábnyomuk csökkentéséért elnyerték a Carbon Trust szervezet „Csökkentett CO2” tanúsítványát.

A Carbon Trust mindenre kiterjedő klímakutató- és tanácsadó szervezet célja, hogy hozzájáruljon a karbonsemleges jövő eléréséhez. A „Csökkentett CO2” tanúsítvány az egyes produktumok karbonlábnyomának szakadatlan csökkenését ismeri el. Az értékelés egy egységes internacionális rendszer alapján, az egész termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét veszi figyelembe.

Idén a Samsung kínálatából 11 modell, köztük három Neo QLED 8K és Neo QLED 4K tévé, két QLED, két Lifestyle TV és egy Crystal UHD konstrukció nyerte el a kitüntetést az árucikkek tömegének és energiafelhasználásának csökkentéséért.

A Samsung elkötelezett a fenntartható újítások és modern műszaki megoldások mellett. Jong-Hee (JH) Han, a Samsung alelnöke, vezérigazgatója és az eszközélményért felelős üzletág vezetője a CES 2022 eseményen mutatta be a cég „Egyesült erővel a holnapért” jövőképét, amellyel a bolygót érintő pozitív változások elősegítésére és az ezt támogató együttműködésekre ösztönözte a mindenre kiterjedő közösséget.

A indítvány részeként a Samsung Vizuális monitorok üzletága már idén harmincszor annyi újrahasznosított műanyagot használhat a gyártás esetén, mint 2021-ben. A cég az újrahasznosított anyagok használatát 2025-ig kiterjeszti a mobileszközeire- és háztartási gépekre is.

A Samsung ezek mellett több fenntarthatósági megoldást is bevezetett, amelyekkel csökkentheti a termékei környezeti terhelését. A tévék csomagolásának találékony hasznosítását ösztönző ökocsomagolás programot idén újragondolták, a csomagolásokhoz a Samsung már nem használ kapcsokat és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is.

2022-re a kidobott elemek problémájára megoldást nyújtó Napelemes távirányítók is magasabb szintre lépnek. A Samsung ezenfelül a 2022-es S8 megjelenítőében újrahasznosított óceáni műanyagból készült új alapanyagot alkalmaz, hogy ezzel is csökkentse a tengeri élővilág szennyezettségét és az ökológiai lábnyomát.

„A televíziós piac egyik jelentős szereplőjeként a Samsung részére a technológiai fejlődés mellett kiemelten releváns az emberközpontú megoldások és a környezeti terhelés kérdése is – hangoztatta Seokwoo Yong, a Samsung Vizuális monitorok üzletág K+F csapatának vezetője és alelnöke. – Az elkövetkezendő időszakokban Going Green jövőképünkkel összhangban újabb környezettudatos megoldásokat és fenntartható lépéseket vezetünk ezután be.”