Kezdetét vette a BMW iX3 sorozatgyártása

A BMW Brilliance Automotive senjangi üzemének gyártósoráról legurult a bajor prémiumgyártó tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle modelljének első példánya.

Kínában, az együttes vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) senjangi gyártósorán 2020. szeptember 29-én elkészült a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 első sorozatgyártásban kínált példánya. „Ma megkezdtük a BMW első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének sorozatgyártását. Kimagasló minőségre specializált termelési technológiánk kínálja, hogy nemzetközileg megfeleljünk ügyfeleink prémium színvonalú igényeinek” – nyilatkozta Franz Decker, a BBA gyártástechnológiai részlegének vezetője a BMW iX3 sorozatgyártásának beindításakor.

A sorozatgyártás kapcsán felhalmozott követendő szaktudás prémium minőséget garantál

A BBA senjangi létesítménye nem kizárólagosan nagy tudású, csúcstechnológiás sorozatgyártási megoldásokkal, de globális minőséggaranciával is büszkélkedhet. Az üzem „zero defect concept” alapelve egyetlen leselejtezett végterméket sem engedélyez, amellyel az üzem minden tekintetben megfelel az elektromos mobilitással szemben támasztott teljes körű piaci elvárásoknak.

A BMW Brilliance Automotive mérnökei az akkumulátoroktól kezdve a végleges autókig, mindent szigorú tesztelési folyamatoknak vetnek alá, hogy ezzel is garantálják a BMW iX3 minden sorozatgyártásban kínált példányának magas színvonalát, prémium minőségét és abszolút biztonságát. A zéró emissziójú modellekben dolgozó nagyfeszültségű áramforrások egész életciklusra vetített megbízhatóságát 128 mechanikai és 994 szoftveres teszt garantálja. Sőt mi több, gyorsulás közben és szélsőséges útviszonyok közepette 140 funkcionális teszt ellenőrzi a jármű minden tekintetben nagyszerű üzemelését. A BMW iX3 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) mindent összevetve minden útfelületen, a lehető legváltozatosabb vezetési állapotok közepette is a BMW által fémjelzett megbízhatóságot és minőséget hirdeti.

A sorozatgyártás hatékonyságának és rugalmasságának fenntartása érdekében a BBA egyazon gyártósoron készíti a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 és a belsőégésű erőforrással szerelt BMW X3 tömegtermelésben kínált példányait. A BMW iX3 sorozatgyártásának beindítása előtt a BMW Group kutatás-fejlesztési, gyártás-előkészítési, beszerzési és termelési részlegei szorosan együttműködtek a BBA mérnökeivel.