Iparágvezető 8K és MicroLED TV fejlesztések a Samsungtól

A cég ismertette a QLED megjelenítők, a 8K ökoszisztéma, a MicroLED és a HDR modern műszaki megoldás hétköznapi felhasználása érdekében tett törekvéseit.

A Samsung volt a házigazdája a második QLED és másfajta csúcstechnológiás megjelenítők éves találkozójának (QLED & Advanced Displays Summit), amit Los Angelesben, a The London West Hollywood Hotelben rendeztek meg június 27. és 28. közt.

Az esemény bepillantást engedett a Samsung Quantum dot (QLED) kijelzőkkel kapcsolatos jövőbeli terveibe, a egész 8K ökoszisztémára vonatkozó stratégiájába, a cég azon célkitűzésébe, hogy a MicroLED modern műszaki megoldást közelebb hozza a felhasználókhoz, ezenfelül hogy a HDR-t a mozikban is meghonosítsa.

„A Samsung fennállása óta úttörő fejlesztéseivel és továbbfejlesztett megoldásaival alapozta meg hírnevét a televíziós piacon – hangoztatta Jongsuk Chu, a Samsung Vizuális megjelenítő üzletágának alelnöke. A 8K területén elért eredményeinkkel és a MicroLED technológiával ezt a hírnevet szeretnénk tovább erősíteni. A korszerű technológiákat a fogyasztóknak is elérhetővé tesszük, mitöbb újabb fejlesztésekkel még tovább emeljük a képi hatást.”

A QLED & Advanced Displays Summit a Samsung és az Insight Media, egy fejlett kijelzőkre szakosodott tanácsadó társaság együttes szervezésében valósult meg. Az esemény alkalmával a Samsung fejlesztések széles skáláját demonstrálta a HDR10+ működésétől kezdve az automata színkalibráción keresztül a 2018-as QLED termékportfolió beégés mentes megoldásáig. A találkozón résztvevő iparági szakértők és véleményvezérek a televíziós ipart érintő kihívásokról szóló izgalmas előadásokon, beszélgetéseken voltak ott.

Mindezek mellett a QLED demók a Samsung azon irányú törekvését is szemléltették, hogy a felhasználói benyomás érdekében a jövőbe mutató korszerűsítéseknek hála a legtöbbet hozza ki a HDR technológiából.