Házhoz megy a színház Nagy-Britanniában

Új színházi társulat és előadásforma kezdte meg hódítóútját Nagy-Britanniában. A társulat exkluzív élményt nyújt borsos áron: házhoz megy.

A Revels in Hand nevű együttes nappaliban, hálószobában de akár a kertben is előadja a repertoárján szereplő műveket, Noel Coward vagy épp Shakespeare darabjait.

Melanie Fullbrook, az egyik alapító Shakespeare-rel kapcsolatban felidézte azt, hogy a bárd idejében létezett hasonló gyakorlat, de napjainkban már nem. Nekik is próbahelyszíneket keresgélve jutott eszükbe az javaslat, amelyiknek megvalósításával szerintük tetemes rést fedtek le a piacon.

A társulat játszotta már Cowardtól a Ways and Means című komédiát egy privát lovaspolópályán, a Szentivánéji álom című Shakespeare-művet egy kertben London Chelsea nevű kerületében, és már az Atlanti-óceán túlsó partjára, az Egyesült Államokba is meghívták őket, Hamptonsban adtak elő.

Melanie Fullbrook alapján a darabválasztás csak a hely nagyságától függ, lehet három színész, de akár húsz is a játéktérben. Nincs számukra túl kicsi vagy túl tekintélyes tér – jegyezte meg. Egy-egy előadás legalább ötezer fontba (1,8 millió forintba) kerül.

A társulatot már a Nyugat-Európa legmagasabb, több mint 300 méteres felhőkarcolójában, a londoni Shardban funkcionáló Shangri-La Hotel is megszerezte magának. Ősszel több előadást is tartanak a vastag pénztárcájú vendégeknek.

MTI