Korszerű települések – Megkezdődik az Árpád Gimnázium felújítása Tatabányán

Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással kezdetét vette a Komárom-Esztergom megye második legjobb tanítási intézményként nyilvánított, tatabányai Árpád Gimnázium felújítása.

Kovács Miklós igazgató hangoztatta, az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként üzemel tovább, kihangsúlyozott szerepet kap a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya nevelési rendszerében.

A Korszerű települések program keretében zajló beruházás alatt új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoznak létre, a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélik, mitöbb előadótermet és új aulát formálnak ki. A kivitelezési megbízást közbeszerzési eljárás keretében a Laterex Építő Zrt. nyerte el.

A felújított intézményben minden tanterem megfelel a legmodernebb előírásoknak, mindent összevetve több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola ezelőtt üresen álló szárnyában funkcionál.

A Tatabányai Állami Gimnáziumban 1946-ban kezdődött meg az nevelés. Az intézmény 1948-tól 1956-ig Rákosi Mátyás nevét viselte, ezt követően lett Árpád Gimnázium, ezután 1978-ban költöztek aktuális helyükre, a megyeszékhely központjába.

mti