Európai fogyasztóknak tervezett új Samsung konyhai berendezések

A Samsung Electronics három modern integrált berendezéscsalád, a Contemporary Line, a Black Line és az eredeti Chef Collection árucikk-csoport érkezését fedte fel, amelyek mindegyikét az európai fogyasztók ízlésére szabva terveztek meg. A termékcsaládok korszerű modelljeiben a funkcionalitás és a dizájnos külső hasonlóképpen hangsúlyos, elmosva ezzel a határt bútor és konyhai berendezés közt.

A Contemporary Line a Samsung legmodernebb integrált termékcsaládja, ahol több, a Samsung által kifejlesztett és a fogyasztók által kedvelt konyhai modern műszaki megoldás és újítás is elfért. A modern, teljesen beépíthető hűtőszekrény várhatóan ugyanolyan sikeres lesz, mint a Samsung szabadon álló (nem integrált) típusai, amelyek pillanatnyilag vezető helyet foglalnak el az európai hűtőszekrény-piacon.

A Contemporary Line modern, teljesen beépíthető hűtőszekrénye átgondolt és rugalmasan variálható belső rekeszeket magába foglal, működésében ugyanakkor olyan továbbfejlesztett technológiákat vonultat fel, akárcsak a No Frost, a Twin Cooling PlusTM és a Cool Select Zone Plus. A No Frost szerepkör meggátolja a hűtőszekrény eljegesedését, ami régi probléma az integrált hűtőszekrényeknél. Ilyenkor az étel íze megváltozhat, elszaporodhatnak a baktériumok és akár a hűtő működése is kárt szenvedhet. A Cool Select Zone Plus funkcióval a felhasználó -23 és 2 közé állíthatja a fagyasztó hőmérsékletét, ezáltal meghatározhatja, hogy integrált hűtőszekrényében milyen hidegen kívánja tartani az élelmet. A Contemporary Line árucikk-csoport hűtőszekrénye vezeték nélkül is vezérelhető a Samsung korszerű kiegészítő eszközével, mindent összevetve a felhasználók távolról is megtekinthetik vagy módosíthatják a beállításokat.

A Contemporary Line a Samsung legmodernebb integrált termékcsaládja a konyhai berendezések piacán
A Contemporary Line a Samsung legmodernebb integrált termékcsaládja a konyhai berendezések piacán

A Black Line árucikk-csoport európai bevezetésére az év második felében kerül sor, a hozzá tartozó hűtőszekrényt mindazonáltal a következő év elején kezdik forgalmazni. Egy merész lépéssel szokatlan színre festették a Samsung korszerű beépíthető termékcsaládját, ami jól mutatja a divat változását: a konyha mindössze főzésre és étkezésre szolgáló helyiség helyett egyre inkább az otthonok központi életterévé alakul. A félig matt, fekete fényezés elnyeli a környező fényt, korszerű és időtálló megjelenést kölcsönözve a termékeknek. A Black Line árucikk-csoport hűtőszekrényt, sütőt, kompakt sütőt, indukciós főzőlapot, páraelszívót és mosogatógépet magába foglal.

A Chef Collection prémium árucikk-csoport, amely Kitchen FitTM kialakítású hűtőszekrényt, integrált sütőt, kompakt sütőt, melegítőfiókot, indukciós főzőlapot, páraelszívót és mosogatógépet foglal magában. A tervezés alatt a Samsung az exkluzív Séfek Klubjába tartozó Michelin-csillagos szakácsok munkahelyeiből merített ötleteket. A rendkívüli formatervek és továbbfejlesztett funkciók maximalizálják a főzési és étkezési élményt. A hűtőszekrény a Samsung által kifejlesztett Twin Cooling vagy Triple Cooling modern műszaki megoldást alkalmazza, amely a fagyasztót és a normál hűtőteret a két emellett három külön elpárologtató segédkezésével külön hűti, mindent összevetve az összes rekeszben ideális marad a hőmérséklet és a páratartalom.

„Az integrált berendezésekben terjedelmes választások rejlenek: szeretnénk az európai vásárlói igényeknek helyes termékeket alkotni. Nagyfokú befektetésekkel biztosítjuk, hogy átgondolt, konkrétan továbbfejlesztett termékcsaládok szülessenek” – mondta Suh Byung-Sam, a Samsung Digitális berendezések üzletágának vezetője. – „Még mindig olyan termékeket vezetünk be az európai piacra, amelyek kiváló technológiai megoldásaikkal és csúcs funkcióikkal utánozhatatlan módon képesek megfelelni a fogyasztók igényeinek, elvárásainak.”