Építészeti Makett Esemény a Kortárs Építészeti Központban

Budapest legfrissebb fejlesztéseiből válogat az V. Építészeti Makett Esemény fő kiállítása október 18. és 20. közt a Kortárs Építészeti Központban (KÉK).

Az esemény a makett és a makettezés műfaján át a jelenkori építészet és várostervezés kérdéseit vizsgálja, továbbá a makettet mint tárgyat és mint tervezői munkaeszközt felhasználva az építészet iránt érdeklődők aktív bevonását célozza meg – közölte sajtótájékoztatóján a Jelenkori Építészeti Center.

A KÉK információja alapján a makettfesztivál idén egyfelől a modern fejlesztések lehetőségeit és megvalósítását vizsgálja, másrészt a település nyilvános makettjeit felkeresve a mindennapi hasznukat tárja a közönség elé.

Az esemény ideje alatt a KÉK Bartók Béla út irodájában a Mi épül Budapesten? című tárlat makettjei nyújtanak izgalmas szemezgetést az elmúlt két évben épült, valamint most építés alatt álló fővárosi épületekből. Ismételten megfigyelhető lesz a KÉK Csepel Művekről gyártott, interaktív legómakettje is, amely a Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab révén alkotott CityScope nyílt forrású módszertan alapján készült.

Mint a szervezők kiemelik, a tárlat mellett több kísérőprogram is számít a nagyközönségre, akik a fény-árnyék viszonyokat bemutató interaktív tárlatvezetéssel, workshoppal és köztéri “makettvadászattal” kerülhetnek közelebb a makettek világához.

mti