A Mercedes-Benz megkezdte az AMG Performance modelljeinek gyártását Kecskeméten

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában idén harmadszor indul új modellek sorozatgyártása, ezúttal három eltérő Mercedes-AMG Performance gyártása kezdődött meg – tájékoztatta a német autógyártó a sajtó képviselőit.

A kecskeméti üzemben februárban kezdték meg a CLA Coupé második generációjának gyártását, ezt követően egy-két hónappal később, júniusban a korszerű CLA Shooting Brake első sorozatban előállított példánya gördült le a szalagról. A kecskeméti gyárban az AMG-típusok gyártásának előkészületei már 2018-ban megkezdődtek: az összeszerelő üzemben látható tanulószigeteken a munkatársakat hónapokon át képezték az speciális munkafolyamatokra. A korszerű Mercedes-AMG család sportos tagjainak újként kidolgozott és megvalósított 2,0 literes turbómotorja a 285 kilowattos (387 lóerő), emellett S-verzióként 310 kilowattos (421 lóerő) teljesítményével a legerősebb nagyszériás négyhengeres hajtómű a világon.

A kecskeméti Mercedes-Benz üzem csaknem 4700 munkatársat foglalkoztat. Első modellként 2012-ben a B-osztály gördült le a szalagról, ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA, ezt követően 2015-ben a CLA Shooting Brake. A két utóbbi modellt csakis itt gyártják a világpiacokra. Előző évben májusa óta a termékpalettát a korszerű A-osztály is kiegészíti. A Mercedes 2018-ban több mint 190 ezer Mercedes-Benz kompakt gépkocsit előállított magyarországi üzemében. A társaság előző évben júniusban megkezdte létező gyárának bővítését is Kecskeméten.

mti