Az LG vezérigazgatója a 2023-as CES-en osztotta meg elképzeléseit arról, hogyan teheti jobbá az emberek életét az fejlesztés

Az LG Electronics (LG) Las Vegasban, a CES vásárlói elektronikai szakmai vásáron, a Mandalay Bay Convention Centerben tartotta meg 2023-as termékeinek világpremierjét. William Cho vezérigazgató Az élet elegáns című előadásában arról mesélt, az LG hogyan tesz azért, hogy olyan továbbfejlesztett megoldásokat alkosson, amelyek jobbá tehetik a vásárlók életét és fenntartható jövőt biztosíthatnak mindenki részére.

Cho azzal nyitotta meg beszédét, hogy nyomatékosította: az LG hisz abban, hogy a válasz állandóan a vásárlóknál keresendő, és e szemlélet mentén vállal az LG a piaci bizonytalanságok ellenére is folyamatosan új kihívásokat. „Minden újítás kezdete és vége a vásárló, innovációinkkal ugyanakkor az a célunk, hogy mosolyt csaljunk az arcukra” – mondta a vezérigazgató.

Felhasználóközpontú újítások egy jobb életért

Cho vezérigazgató kiemelte, hogy az LG elkötelezett ugyanakkor, hogy újfajta vásárlói értéket teremtsen olyan úttörő fejlesztések bevezetésével, akárcsak az LG OLED, amely teljesen megváltoztatta a televíziózás élményét. Az LG OLED, amely 10. évfordulóját ünnepli, még mindig iparági mércét állít fel a képminőség és a példátlan vásárlói impresszió kapcsán. Azért, hogy ez az hatás még jobb legyen, a társaság aktívan együttműködik partnereivel, hogy az LG tévékészülékein át különféle új interaktív szolgáltatásokat vezessen be, köztük a MasterClass online képzési platformot, a MaxPro edzésalkalmazást és a Sansar metaverzum-szolgáltatást.

A vezető ez után kitért a mobilitási szektorra is: a társaság kitartó munkájának hála járműalkatrész-megoldásokkal foglalatoskodó üzletágával az autóipar egyik preferált innovációs partnerévé vált. Az LG a Föld egy-két legismertebb autómárkájával fogott össze, és a vásárlói elektronikából származó ügyfélismeretére, már eleve fejlett technológiáira és több szakretületen szerzett tapasztalataira építve azon dolgozott, hogy a járműhasználati élményt még jobbá tegye.

Cho ezeken kívül az LG ThinQ UP-ról, a „fejlődő” háztartási konstrukciók új kategóriájáról is beszélt, amely megoldások egyedi frissíthetőséget és személyre szabási lehetőségeket biztosítanak. A prémium árucikk-csoport olyan forradalmi eszközöket magába foglal, akárcsak az LG MoodUP hűtőszekrénye, amely a felhasználó ízlésének, hangulatának vagy a konyha dizájnjának megfelelően képes változtatni a színét.

Jövőbeli vállalkozások az ügyfélélmény bővítéséért

Cho vezérigazgató ezt követően kiemelte a társaság azon célját, hogy minden termékével és megoldásával „első”, „rendhagyó” és „új” élményt nyújtson, ezzel mindenki részére egy jobb életet biztosítva. A cég azért, hogy az ügyfélélményt még több térségben bővítse, több belső programot is működtet az innovációs folyamatok támogatására, arra ösztönözve az LG alkalmazottait, hogy bátran alkalmazkodjanak a modern kihívásokhoz.

A CES bemutatón az LG pár olyan terméket is bemutatott, amelyeket az LG Labs, a társaság új projektje keretében hoztak létre. A projektnév a vállalaton belüli és kívüli kísérleti ötleteken és leleményes koncepciókon alapuló termékeket, szolgáltatásokat és marketingtevékenységeket foglalja magában. Mindent összevetve alakult meg példaként a „Hover Gym”, egy motorvezérlési modern műszaki megoldást alkalmazó fitneszmegoldás, amellyel a felhasználók különálló súlyzók nélkül edzhetnek; az „excicle”, egy otthoni edzésmegoldás, amely speciális beltéri kerékpározási élményt nyújt; a „brid. zzz” alvásmenedzsment-megoldás, amely az agyhullámokat érzékelve olyan ütemeket állít elő, amelyek segítenek a felhasználóknak ellazulni; mitöbb a „pluspot”, egy olyan szolgáltatási platform, amely jutalmat ad, ha a vezeték nélküli töltőállomásokra olyan közlekedési eszközöket csatlakoztatnak, mint az elektromos kerékpárok vagy rollerek.

Az előadáson elhangzott az is, hogy az LG új területekkel bővíti vállalkozásbeli portfólióját: mint amilyen az elektromos járművek (EV) töltése, a digitális egészségügy és a webOS okostévé-platformhoz kapcsolódó tartalomszolgáltatások. Ezzel egyszerre a társaság növeli a befektetéseit az olyan alapvető jövőbeli modern műszaki megoldások területén, mint a mesterséges intelligencia vagy a 6G, és az LG NOVA (LG Észak-Amerikai Innovációs Centrum) révén startupokkal is egyesült erővel dolgozik.

A vezérigazgató kiemelte amellett a cég permanens erőfeszítéseit a stratégiai partnerségek kialakítására a legkülönbözőbb iparágak teljes körű vezetőivel. Különösen a tartalomszolgáltatás kapcsán a cég nagyon sok elismert partnerrel van közös összefogásban, hogy a felhasználók még több értékes tartalmat érhessenek el.

A szimpóziumon Cho az LG egyik legnélkülözhetetlenebb tartalomszolgáltatási partnerét, Tom Ryant, a Paramount Streaming elnök-vezérigazgatóját is a színpadra hívta. Ryan a két társaság együttes erőfeszítéseiről beszélt, aminek hála nemzetközileg több tízmillió partnernek biztosítanak kivételes szórakozási élményt. „A Pluto TV vezető díjmentes streaming televíziós szolgáltatásként nagyban hozzátesz az LG Channels által integrált csatornák mennyiségéhez: az LG tévéken elérhető kínálat ebben a negyedévben több mint 100 csatornával bővül az egész világon” – mondta Tom Ryan vezérigazgató, aki a beszéd végén elárulta, a két társaság 2023-ban tovább bővíti ezután együttes tevékenységét.

Ígéret egy jobb jövő megteremtésére

Előadása végén Cho megismételte, hogy az LG felelős vállalati szereplőként szilárdan elkötelezett a fenntartható jövő mellett, és nyomatékosította, hogy a cég célja, hogy mindenki részére egy szebb jövőt teremtsen. Az erőfeszítések közé sorolható a Global IT Challenge for Youth with Disabilities (GITC) nevű verseny, amely 2011 óta több mint 4000 fiatalnak adott lehetőséget technológiai készségeik fejlesztésére, azzal a céllal, hogy megszüntesse a fogyatékkal élők digitális lemaradását.

A vezérigazgató azt is közölte, hogy az LG bővíteni fogja termékeinek és szolgáltatásainak hozzáférhetőségét, hogy a fogyatékkal élők és az idősek részére is könnyebbé tegye azok használatát. Az LG 2021 óta funkcionáló, eltérő fogyatékkal élő tagokból és akadálymentesítési szakértőkből álló tanácsadó csoportjának visszajelzései alapján a társaság megszakítás nélkül olyan akadálymentes termékeket vezet be, amelyek mindenki részére kényelmesen használhatók. Dél-Koreában a társaság eltérő intézkedésekkel tesz az akadálymentességért, példaként hang- és jelnyelvi útmutatókat magába foglaló termékkézikönyvek létrehozásával, braille-írásos készülékmatricák terjesztésével és jelnyelvi tanácsadó központok működtetésével.

Ehhez kapcsolódva a vezérigazgató nyilvánosságra hozta az első LIFE’S GOOD AWARD négy döntősét is. A verseny egy olyan innovációs kihívás, amit a cég Az élet gyönyörű vízió népszerűsítésére teremtett meg, és melynek célkitűzése, hogy ösztönözze azokat az innovátorokat, akik pozitív hatást akarnának gyakorolni az emberek életére és a bolygóra. A döntősök – Day1Lab, Dot Inc., NONA Desalination és SOLUTUM – segédkezést kapnak az LG-től, hogy lehetőségük legyen finomhangolni és megvalósítani fantáziadús megoldásaikat. Miután a négy csapat január 16-án a koreai Szöulban, az LG Scienceparkban egy utolsó alkalommal przentálja ötleteit, az LG összesen 1,05 millió dollárnyi pénzdíjat oszt szét a négy győztes közt, a díjazottak rangsorának megfelelően.

A kíváncsiskodók az LG CES bemutatóra megalapított weboldalán (http://www.lg.com/CES2023) és az LG Global YouTube csatornán újabb információkat kaphatnak a társaság bejelentéseiről a szakmai vásárról, és a találkozó ideje alatt (január 5-8.) ezeken a felületeken állandóan értesülhetnek a legfrissebb hírekről.