Az EKG funkcióval büszkélkedhető HUAWEI WATCH GT 3 Pro, illetve az EKG- és vérnyomásmérésre alkalmas HUAWEI WATCH D is bekerült a mobilipar egyik legrangosabb elismerése, a Global Mobile Awards-ot (GLOMO Awards) döntősei közé. A díjakkal azokat az továbbfejlesztett mobilkommunikációs megoldásokat ismerik el, amelyek valódi hatást gyakoroltak a társadalomra. A győzteseket az ez évi Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress – MWC 2023) hirdetik ki.

Február végén megint megrendezik Barcelonában a Mobil Világkongresszust, ahol évről évre az IKT-ágazat legkorszerűbb technológiai fejlesztéseit mutatják be. A találkozó keretében nyújtják át az iparág egyik legrangosabb elismerését, a GLOMO Awards-ot. A díjjal azokat az élvonalbeli mobilkommunikációs innovációkat és kezdeményezéseket ismerik el, amelyek valódi hatást gyakoroltak a társadalomra. A GLOMO díjak odaítélését szigorú, átlátható kiválasztási folyamat előzi meg, amikor is nemzetközileg elismert elemzőkből, médiából és szakértőkből álló zsűri választja ki a győzteseket.

A világkiállítás szervezője, a mobilszolgáltatókat tömörítő és azok érdekeit képviselő egyesület, a GSM Association (GSMA) az elmúlt hetekben tette közzé az MWC 2023 GLOMO Awards jelöltjeinek listáját. Az idén 27. alkalommal megszervezett díjátadó döntősei közt két Huawei okosóra is elfért. Az előző évben debütáló, EKG funkcióval ellátott HUAWEI WATCH GT 3 Pro bekerült a „Legjobb csatlakoztatott felhasználói tárgy” kategória döntősei közé, amely a mindennapokban használatos, hatékony, új nagy tudású megoldásokat felmutató elektronikai termékeket ismeri el. A WATCH GT 3 Pro nem most először kaphat rangos elismerést, tudniillik múlt évben ősszel kiérdemelte a több mint hatvan internacionális vásárlói elektronikai szaklap és weboldal szakíróit tömörítő szövetség, az EISA „2022-2023 legjobb okosórája” díját is.

Ugyancsak a döntősök közé jutott a Huawei másik továbbfejlesztett terméke, a vérnyomásmérést is lehetővé tévő HUAWEI WATCH D okosóra, amely a „Legjobb mobil újítás a csatlakoztatott egészség és jólét területén” kategóriában kapott jelölést.