Az LG elénk tárta 2018-as prémium TV-kínálatát

Az LG Electronics (LG) Szöulban mutatta be 2018-as tévékínálatát, amely egy sor új, továbbfejlesztett OLED és SUPER UHD modellből áll. A társaság a modern eszközökkel demonstrálja a prémium televíziók teljes körű piacán betöltött vezető funkciója melletti elkötelezettségét. A társaság e pozícióját erősíti, hogy a szöuli bemutatón a modern televíziók az LG saját ThinQ mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) technológiájával és a társaság fejlett α (Alpha) képfeldolgozó processzorával mutatkoztak be. Az előrejelzések alapján a 2017-ben eladott 1,6 millió OLED televízió után idén az egész világon 2,5 millió gépezet találhat gazdára.

Az LG az OLED kijelzőtechnológiák kapcsán felhalmozott tapasztalataira építve 2018-ban tíz új, AI-funkciókkal ellátott OLED televíziót ismertet részleteiben, például a W8, a G8, az E8, a C8 és a B8 modelleket. A masinák összese páratlan stíluselemeket kapott, ezáltal a kínálatban megtalálhatjuk a falra simítható Wallpaper dizájnt (77/65W8 modellek), az egyetlen üveglapból álló One Glass Screen formatervet (65G8 modell), az üveglapra helyezett, azaz Picture-on-Glass megjelenítőket (65/55E8 modellek), amellett a Blade Slim és Cinema Screen kialakítást ötvöző, azaz papírvékony, keret nélküli kijelzős (77/65/55C8 és 65/55B8 modellek) televíziókat. A korszerű OLED masinák 55 és 77 colos méret közt állnak rendelkezésre, amíg a kilenc új, AI-funkciókkal ellátott SUPER UHD televízió (SK95, SK85 és SK80 modellek) 49 és 75 colos méretekben érkezik a piacra.

Az LG α (Alpha) 9 okos processzorával a társaság piacvezető W8, G8, E8 és C8 OLED televíziói még magasabb szintű képmegjelenítésre és még pontosabb színvisszaadásra képesek, csaknem minden betekintési szögből, míg nem kell lemondanunk az LG OLED tévék legfőbb ismérvéről, a példás feketéről sem. A Dolby Atmos objektumalapú térhangzásával az ez évi LG tévékészülékek a lehető legjobb, a nézőket valósággal körbeölelő audiovizuális élményt kínálják a vásárlók részére.

Az LG AI-megoldásokkal kiegészített, 2018-as SUPER UHD tévékészülékei a B8 sorozatban is megtalálható α (Alpha) 7 képfeldolgozó processzorral felvértezve érkeznek. A nanocella-technológia, a Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágítás és a mesterségesintelligencia-megoldások kombinálásával az LG SUPER UHD televíziói az összes régebbinél jobb minőséget képviselnek az LCD megjelenítők közt. A FALD modern műszaki megoldás érdemben azt jelenti, hogy az LCD panel háttérvilágítását sorokba szervezett diódák biztosítják, melyek fényerőssége zónánként változtatható, ezáltal a megjelenő képen a világosabb színek erősebb, a sötétebb színek ugyanakkor gyengébb háttérvilágítást kapnak. A felsorolt technológiákkal az LG LCD/LED televíziói mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat tudják visszaadni, a lehető legszélesebb betekintési szögből is. A Dolby Atmos objektumalapú térhangzását az LG idei SUPER UHD televíziói is megkapták, ezáltal a nézőket teljesen körbeölelő audiovizuális élményt szolgáltatnak a vásárlók részére.

Az integrált AI-funkciókkal az LG televíziók tulajdonosai a mai fejlett hangasszisztens-technológiák minden előnyét élvezhetik, mivel közvetlenül a távirányítóba beszélve adhatnak utasításokat az eszközöknek. Ezt a cég a természetes nyelvek feldolgozása (Natural Language Processing, NLP) révén érte el, mellyel az LG a saját gépi mélytanulási (deep learning) technológiájára, a DeepThinQ-re építve nagy tudású hangirányítás-rendszert valósított meg. A cég ThinQ márkanévvel megjelölt, mesterséges intelligenciát alkalmazó televíziói az elektronikus műsorújságon (Electronic Program Guide, EPG) alapuló szolgáltatások mindegyikét támogatják, mindent összevetve bármikor valós idejű információkat képesek szolgáltatni, de egy olyan csatornára is keresztül tudnak váltani, amely a kért tartalmat sugározza. A szerkezetet utasíthatjuk arra, hogy keressen rá egy film zenéire, de parancsot adhatunk arra is, hogy kapcsolja ki önmagát egy adott műsor végén – mindezt nélküle, hogy megismételnénk a program nevét vagy beírnánk egy konkrét kikapcsolási időpontot.

Az LG ThinQ mesterségesintelligencia-technológiája korszerűsített interaktív élményt nyújt a cég legkorszerűbb okostévé-modelljeiben. Az LG ThinQ televíziói okosotthon-központként is funkcionálnak, melyen át újabb okoseszközök, példának okáért robotporszívók, légkondicionálók, légtisztítók, okosizzók és okoshangszórók is elérhetők, ezek ugyanakkor wifin vagy Bluetoothon át csatlakoztathatók a tévéhez.

Az NLP-technológiára épülő, távirányítón át hasznosítható verbális parancsok 14 országban lesznek elérhetők: Ausztráliában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Koreában, Mexikóban, Lengyelországban, Oroszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Törökországban.

Kifogástalan képminőség

Az LG legfrissebb α (Alpha) 9 nagy tudású processzora a képeket élethűen, hihetetlenül gazdag színvilággal és képmélységgel, tűpontosan jeleníti meg. Az α (Alpha) 9 legszámottevőbb, továbbfejlesztett funkciója a négylépcsős zajcsökkentés, mellyel az LG televíziói kétszeres műveletet végeznek el a kép megjelenítése előtt, mint a szokásoknak megfelelő zajcsökkentő modern műszaki megoldást alkalmazó eszközök. A modern algoritmus ezáltal kifinomultabb zajszűrést kínál, korrigálja a megjelenő képek tisztaságát és részletesebb, finomabb színárnyalatokat nyújt.

A processzor a színmegjelenítési képességeket is rendbe hozza, ezáltal az árnyalatok a lehető legközelebb állnak az eredeti tartalomhoz. Az α (Alpha) 9 egyedülállóan, egyidőben segíti a villámgyors képfrissítést (high frame rate, HFR) és magas dinamikatartományt (HDR) alkalmazó tartalmakat mindent összevetve részletgazdag és tiszta mozgóképet tudja visszaadni akár másodpercenként 120 képkocka során is. A korszerű képfeldolgozó processzorral a 2018-as LG OLED televíziók bármilyen tartalmat képesek a lehető legjobb minőségben megjeleníteni, ténylegesen rendkívüli tévénézési élményt nyújtva a vásárlóknak.

A lehető legjobb 4K HDR moziélmény

Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD tévéi mind támogatják a Cinema HDR-t, amely igazi moziélményt visz az otthonokba, formátumtól függetlenül. A szerkezeteket már a Technicolor korszerűsített HDR-technológiájával is kompatibilisek, a modern modellek minden gyakori HDR-formátumot támogatják a Dolby Visiontől kezdve a HDR10-en át egészen a HLG (Hybrid Log-Gamma) formátumig. Az LG 2018-as televíziói dinamikusan, képkockáról képkockára dolgozzák fel a HDR-tartalmakat az LG saját fejlesztésű képmegjelenítési algoritmusának (Enhanced Dynamic Tone mapping) segédkezésével.