Átfogó egészségügyi funkciók széles skálájával érkezik a piacra a Samsung Galaxy Watch5 és Watch5 Pro

A Samsung nyilvánosságra hozta a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro portékák érkezését, amelyek modernizált funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért. A Galaxy Watch5 tekintetében a cég tovább fejlesztette mindazokat a funkciókat, amelyeket a felhasználók nap mint nap használnak. A Galaxy Watch5 Pro – a Galaxy Watch árucikk-csoport legmodernebb tagja – a Samsung korábbi legstrapabíróbb és legjobban felszerelt okosórája. A korszerű gépezetek segítséget nyújtanak a felhasználóknak céljaik elérésében.

„A Galaxy Watch felhasználók részére olyan eszközöket, információkat és erőforrásokat kívánunk biztosítani, amelyekkel nem kizárólagosan felmérhetik általános egészségügyi állapotukat, de célkitűzéseik elérésében akár edzői segédkezést is kaphatnak – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Samsung úttörő BioActive érzékelőjével a korábbi legrészletesebb képet adhatjuk a felhasználóknak az egészségüket érintő információkról.”

Korszerűsített érzékelő modern műszaki megoldás, ami még jobban megért téged

Az egyéni egészségügyi célok meghatározásának és az ehhez létfontosságú lépések megtételének érdekében a Samsung alapos méréseket és flottul érthető adatokat nyújt a fogyasztóknak, amelyek tetemes szerepet játszhatnak az egészséges mindennapok kialakításában. A Galaxy Watch5 a Samsung mindent elsöprő BioActive érzékelőjével új kapukat nyit a digitális egészségmegőrzés világában. Az elsőként a Galaxy Watch4-en elérhető szerepkör három jelentős hatékonyságú egészségügyi érzékelőt – optikai pulzusmérőt, elektromos szívérzékelőt, ráadásul bioelektromos impedancia analízis érzékelőt- vegyít annak érdekében, hogy átfogó eredményeket mutasson, beleértve a szívritmusra, a véroxigénszintre, amellett a stressz szintre vonatkozó adatokat is.

Ezenkívül, a felhasználók a vérnyomás és az EKG monitorozásával még több információt kaphatnak egészségügyi állapotukról mindössze csuklójukra nézve. 2020 óta 63 piacon (beleértve Magyarországot is), köztük 5 új – Bolívia, Nicaragua, Réunion-sziget, Törökország, Venezuela – piacon tette elérhetővé ezeket a szolgáltatásokat, hogy a lehető legtöbb felhasználó részére lehetőséget biztosítson a napi szintű megfigyelésre szívük állapotát illetően.

A megnövelt kijelzőfelületnek, azonfelül a csukló hatékonyabb érzékelésének hála, a Galaxy Watch4-hez képest még nagyobb pontosággal méri a készülék az egészségügyi értékeket. A jelentős hatékonyságú 3 az 1-ben BioActive szenzor a Galaxy Watch5 sorozat többi érzékelőjével, köztük az újonnan bevezetett hőérzékelővel egyesült erővel támogatja, hogy a felhasználó átfogóbb képet kapjon állapotáról. Továbbá, a hőmérséklet-érzékelő infravörös modern műszaki megoldást használ annak érdekében, hogy a környezet hőmérsékletváltozása mellet is minél pontosabb értéket mérjen. Mindez egészen új alkalmakat kínál a fejlesztők előtt is, ösztönözve őket arra, hogy olyan egészügyi funkciókat dolgozzanak ki, amelyek teljesen új felhasználói élményt nyújtanak.

Az átfogó egészségügyi ismeretek növelik a testi-lelki egyensúlyt

A mindennapi csúcsteljesítmény támogatójaként szolgáló Galaxy Watch5 széles körű felhasználói élményt nyújt, amely nem kizárólagosan a fitneszgyakorlatokra terjed ki, hanem a testmozgás utáni pihenési és regenerálódási folyamatokra is. A testösszetétel-mérő szerepkör pillanatképet ad a felhasználó általános egészségi állapotáról, személyre szabott edzéstervekkel támogatja az egyéni célkitűzések elérésében, mindemellett a fejlődést is simán nyomon követhetővé teszi. Amikor ugyanakkor eljön a pihenés ideje a Galaxy Watch5 sorozat egy intenzív edzést követően példának okáért nem kizárólag a szívritmus értékeit mutatja, de a folyadékpótlás érdekében nyújt támogatást az ajánlott vízmennyiség meghatározásában is.

A pihentető alvás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a testi-lelki egyensúly elérésében, az okosóra mindazonáltal ebben is segítséget nyújt felhasználói részére. Az Alvás pontszámok szerepkör nyújt támogatást képet kapnunk alvásmintánkról, úgy, hogy figyeli a heterogén alvásfázisokat, méri a vér oxigénszintjét, míg érzékeli a horkolást is. Az Alvástanácsadás szerepkör lehetőséget ad egy személyre szabott egy hónapos program kidolgozására, amellyel a felhasználó jobb alvási szokásokat formálhat ki. A Galaxy Watch5-ben elérhető SmartThings mindazonáltal automatán beállítja a készülékhez csatlakoztatott fényeket, légkondicionáló egységeket és TV-ket, olyan előre meghatározott értékekre, amelyek ideális környezetet biztosítanak a pihentető alváshoz. A készüléken azonkívül lehetőségünk van egy kontakt személyt is megjelölni, akit az okosóra önvezérelten értesít, ha az integrált esésérzékelő jelez. Mindent összevetve akár távol élő idős rokonunkat még éjszaka is biztonságban tudhatjuk, mert, ha leesne az ágyról, az esésérzékelő rögtön értesítést küld a megadott személynek.

A modern készülékek teljesítménye és strapabírása is jeles. A Galaxy Watch5 13%-kal nagyobb kapacitású akkumulátorral ellátott, és akár nyolc órányi alváskövetést kínál mindössze nyolc perc töltéssel, ami 30%-kal gyorsabb, mint a Galaxy Watch4 tekintetében. Ezen felül ugyanakkor egy extra réteg teszi még ellenállóbbá a Galaxy Watch5-öt. A Samsung okosóra idén első alkalommal zafír kijelzővel válik hozzáférhetővé, amely 60%-kal keményebb külső réteget nyújt, ezáltal felülmúlhatatlanul állja a sarat a mindennapi használat alatt is. A Google Asszisztens segédkezésével kedvenc dalunkat már egy angol nyelvű hangutasítással is elindíthatjuk. Emellettés nem kell már sokat várni arra sem, hogy okostelefon-kapcsolat nélkül használjuk a csuklónkon viselt okosóra Google Térkép applikációját. A zene szerelmesei olyan alkalmazások frissítéseit élvezhetik, mint a SoundCloud és a Deezer. Ezenkívül a One UI Watch4.5 még jobb gépelési élményt, könnyebb telefonálást és több új hozzáférési szerepkört ad, amelyek még intuitívabbá teszik a Galaxy Watch-ot.

A Galaxy Watch5 Pro még több funkcióval és megnövelt kapacitással kedvez az egész mobilitás élményéhez

A Galaxy Watch család legfrissebb tagja a Galaxy Watch5 Pro, melyet elsődlegesen mindazoknak terveztek, akik igazán szeretnek a szabadban lenni. Legyen szó túrázásról vagy kerékpározásról, a Watch5 Pro prémium minőségű anyagainak betudhatóan készen áll a kihívásokra. A megjelenítőnél használt zafírkristály jobban ellenáll a kopásnak, a tartós titán tokba foglalt keretkialakítás ugyanakkor még nagyobb védelmet nyújt. A Galaxy Watch5 Pro egy teljesen új D-Buckle sportpántot is kap, amely fokozott tartósságot és megnyerő, cicoma mentes illeszkedést garantál.

A Galaxy Watch5 Pro a Galaxy Watch árucikk-csoport legerősebb akkumulátorával – 60%-kal nagyobb kapacitás a Galaxy Watch4-hez képest – tart lépést felhasználójával. Ugyancsak az árucikk-csoport egyedüli tagjaként teszi elérhetővé a GPX szerepkört, aminek előnyeit a túrázás szerelmesei különösen élvezni fogják. A Samsung Health alkalmazáson belül látható Route Workout hozzájárulásával a felhasználók rögzíthetik és biztos, hogy meg oszthatják egymással megtett útvonalainkat, az igazi kalandorok ugyanakkor új úticélok letöltésével tehetik még izgalmasabbá a túrákat. Az intuitív Kanyarról kanyarra szerepkör az útbaigazításban nyújt segítségét, amivel a felhasználó ezentúl térkép helyett az útra koncentrálhat. A túra végén sem kell aggódni, ugyanis a Galaxy Watch5 Pro Visszanavigáló szerepkör a túrázót elirányítja a kiindulási pontra