A Samsung 2020 QLED 8K TV szériája a CES-en mutatkozik be

A Samsung Las Vegasban, az egyik óriási szórakoztatóelektronikai bemutatón, a CES 2020-on ismerteti jövőbe mutató QLED 8K szériáját, ezáltal enged bepillantást a jövő kijelzőtechnológiájába. A masinák jellegzetes továbbfejlesztett megoldásokkal teszik még lenyűgözőbbé a televíziózás élményét, a kiegészítő esélyek mindazonáltal hozzájárulnak a csatlakoztatott életstílus kialakításához és elhozzák az otthoni szórakozás lehető legmagasabb szintjét.

A 2020 QLED 8K széria speciális képminőséget ajánl és példa nélküli módon csatlakoztatható az okos otthonok rendszeréhez. A gépezetek mesterséges intelligenciával érkeznek annak érdekében, hogy még kiválóbb minőségű audió, videós és okos megoldásokat biztosítsanak. A Tizen rendszeren át újabb okos megoldások állnak rendelkezésre, ezáltal a fogyasztóknak most minden eddiginél egyszerűbb hangvezérléssel irányítani a szerkezetet, emellett az olyan funkciók, mint a Tap View, a Digital Butler és a Samsung Health is hozzáférhetők.

A széria legtöbb modernizált szerepkört felsorakoztató tagja a Q950TS QLED 8K TV szerkezet, amely az iparágban az elsők közt szolgáltat térhatású hangzást, valódi 8K felbontást és bámulatos, szerfelett vékony kialakítást.

“A 8K-ban piacformáló erő rejlik. Jelen pillanatban a 75 colos és annál nagyobb átmérőjű eszközök piaca fejlődik a leggyorsabban, és ez az a vidék, ahol a 8K a legnagyobb jelentőséggel bír – közölte Joe Stinziano, a Samsung Electronics Amerika Szórakoztatóelektronikai üzletágának vezetője. – A 2020-ban bemutatott 8K sorozatunk ugyanakkor ezt az erőt tárja a közönség elé. Példátlan, fantasztikus potenciálok és az eddig sosem látott okos megoldások lehetővé teszik a fogyasztók részére, hogy még egyszerűbben és átfogóbban éljék keresztül a televíziós élményt.”

A televíziók formatervezésének új korszaka

A Q950 masina tekintetében a megjelenítőt körbefoglaló keret alig észrevehető, a piacon hozzávetőleg páratlan, 99 százalékos kijelző-test aránynak hála. Három-öt méteres távolságból nézve a káva gyakorlatilag eltűnik, ezáltal a felhasználók megtapasztalhatják a határtalan Infinity Screen monitor előnyeit és még lenyűgözőbb élményben lehet részük, ahol a gépezet és a környezet közti határok elmosódnak.

A Q950 mindössze 15 milliméter vastag, a hátsó panel mindazonáltal teljesen lapos, mindent összevetve felesleges hézag nélkül szerelhető fel a falra, állványra helyezve mindazonáltal kecses összképet nyújt.

Újragondolt képminőség

A 2020 QLED 8K sorozattal a Samsung a 8K megoldások fejlesztése és használata melletti elköteleződését fejezi ki. Az összes modell megfelel a 8K Szövetség tanúsítványi követelményeinek, mindemellett a CTA 8K Ultra HD monitor meghatározásának.

A QLED 8K széria az iparágban az elsők közt segíti a natív 8K tartalmak visszajátszását. 2020-tól a felhasználók QLED 8K tévéjükkel 8K felbontásban rögzített AV1 kódolású videókat is streamelhetnek. A Samsung 2020 QLED 8K TV sorozatának az összes tagja ezzel az előretelepített funkcióval érkezik. A társaság olyan partnerekkel is együttműködik a 8K tartalomközvetítés fejlesztésében, mint a YouTube.

A 8K ökoszisztéma iparági szintű kiépítése mellett a QLED 8K széria akkor is nyújt támogatást megtapasztalni a 8K felbontás előnyeit, ha a felhasználó alacsonyabb képminőségű tartalommal találkozik. A Samsung megbízható félvezető technológiáján alapul a Q950 modern fejlesztésű 8K Quantum Processzora, amely a mesterséges intelligencia és a gépi ismeretszerzés támogatásával elemzi és határozza meg az összes képpont tulajdonságát, és az eredménynek megfelelően skálázza fel azok megjelenését egy magasabb minőségre. Ezt követően helyreállítja a kivetített kép különféle elemeit és forrásformátumtól függetlenül nyújt 8K élményt.

A Q950 a mesterséges intelligencia segédkezésével nyújt a fogyasztóknak problémamentes televíziós élményt. Amíg a szokásoknak megfelelő tévés szenzorok a képernyő fényerejét csak a szoba megvilágításához képest tudják szabályozni, az Adaptív Kép szerepkör figyeli az adott kép fényeloszlását is, ezáltal biztosítva tiszta és kontrasztos képet fényes megvilágítású terekben is.

A tartalmak streameléséhez elengedhetetlen a célszerű minőségű és gyorsaságú internetkapcsolat. Az AI ScaleNet szerepkör a sávszélesség optimalizálásával zökkenőmentes közvetítést nyújt. A tartalomszolgáltatótól az adatok tömörítve érkeznek meg a készülékre, ezeket a tévé rögtön helyreállítja, a modern műszaki megoldásnak betudhatóan ugyanakkor feleakkora sávszélesség elengedhetetlen a streameléshez, mint javarészben. A Samsung még mindig az Amazonnal együttesen fejleszti ezt a szerepkört, a Prime Video SD tartalmait a ScaleNettel formálják 4K felbontásúra.

Mérföldkő a televíziók hangzásában

A egész értékű streaming élménynél a képminőség mellett a hangzás is ugyanolyan kardinális, így a Q950 a piac egyik legjobb tévés hangminőségét biztosítja. A képernyő minden oldalán megtalálható hangszórók mellett a szerkezet hátulsó oldalán integrált mélynyomókkal is ellátott. A mesterségesintelligencia-szoftver alapú Object Tracking Sound+ szerepkörnek hála a Q950 képes a hangadást a képernyőn érzékelhető mozgáshoz igazítani, ezenfelül éles és tiszta, 5.1-es térhatású hangzást nyújt.

A Q950 a környezeti zajokhoz képest (pl. turmix vagy porszívó) is képes módosítani a dialógusok hangerejét. Az önvezérelt zajfelismerés és hangmódosítás az Active Voice Amplifier (AVA) funkción át a felhasználók 40 százalékának nyújthat segítséget, akiket különösen zavar, ha más zörejek vonják el figyelmüket a tévézésről.

A Q950 jellegzetes módon képes a saját integrált hangrendszerét a hozzá csatlakoztatott 2020 Q sorozathoz tartozó soundbarral egy időben, extra csatornaként működtetni. Az eszközt ideálissan kiegészíti a 2020-as CES Innovációs Díjas Q800 hangfal. A Q-Symphony szerepkör integrálja a két eszközből érkező hangot a dinamikus és többdimenziós hangélmény érdekében.

Tévénézés újrafogalmazva

A felhasználók ma soha nem látott mennyiségű streaming tartalomhoz férnek hozzá. A 2020 QLED 8K széria így olyan különleges tulajdonságokkal érkezik, amelyekkel a felhasználók még többet hozhatnak ki tartalmaikból és összekapcsolhatják eltérő készülékeiket.

A Samsung okos asszisztense, a Bixby 2020-ban minden eddiginél okosabb lesz. A felhasználók a televízókkal formálhatják a lakóhelyük hangulatát. Amennyiben nyugodt környezetet kérnek a Bixbytől, a TV egy kellemes, pihentető hátteret jelenít meg. A Samsung azonkívül több hangvezérléssel funkcionáló asszisztenst is elérhetővé tesz a 2020-as QLED 8K sorozatában, mindent összevetve példaként az Amazon Alexa vagy a Google Assistant is kompatibilis a legkorszerűbb tévékészülékekkel. A felhasználók egyszerűbben hozzáférhetnek a kedvenc tartalmaikhoz a kibővített okosotthon és TV irányítási lehetőségekkel.

A Q950-ben megtalálható a korszerű, korszerűsített Universal Guide amely AI alapú algoritmusok támogatásával elemzi az eszközön lejátszott tartalmakat, a leggyakrabban használt szolgáltatásokat és TV csatornákat, és ezeket alapul véve konstruál személyre szabott ajánlásokat a fogyasztóknak.

A Samsung térítésmentes okostévé alkalmazásával, a Samsung TV Plusszal a felhasználók nehézség nélkül férhetnek hozzá új tartalmakhoz, akkor is, ha esetleg lemondták a kábeltévé előfizetésüket. Elég az internetelérés, amellyel hozzáférhetnek hírműsorokhoz, sport- és mulattató műsorokhoz is az egyre bővülő kínálatból. A Samsung TV Plus kínálatában jelen pillanatban közel 100 eltérő csatorna válik hozzáférhetővé, köztük a CBSN, a CBS egész napos élő digitális hírcsatornája, a Yahoo Finance, a Lively Place az A&E Networkstől, a Bon Appétit, a VEVO, az Outside TV+ és sok más izgalmas tartalom.

Újragondolt csatlakoztatott életmód

A 2020-as QLED 8K konstrukciók tervezése figyelembe veszi a legkorszerűbb kijelzőhasználati szokásokat és modernizált funkciókkal patronálja a korszerű életstílust.

Az emberek 80 százaléka nem mozog eleget és elég rendszeresen, a Samsung így kifejlesztett egy fitnesz és wellness megoldást, amely összhangban van a felhasználók rugalmas időbeosztásával. A Q950 a felhasználók otthonának egészség-központja lehet a már TV-n szintén rendelkezésre áll Samsung Health-nek betudhatóan. A Q950 tévével és a Samsung Health alkalmazással a felhasználók követhetik egyéni aktivitásukat és fejlődésüket, és akár az egész család részére is kitűzhetnek célokat. Amellett az alkalmazáson át exkluzív díjmentes tartalmakhoz is hozzáférhetnek, akárcsak a Calm, a FitPlan, a Jillian Michaels, az Echelon, az Obe Fitness és a Barre 3

Mind többen és többen használják valamelyik mobileszközüket tévénézés közben, még úgy is, hogy nehezebb ugyanabban az időben két monitorra koncentrálni. A Multi-View funkcióval mostantól semmiről sem maradnak le a felhasználók, mivelhogy a mobileszközük monitorát flottul a TV képernyőjére vetíthetik egy külön ablakba. A 14 különféle elrendezéssel a felhasználók személyre szabhatják a tartalmak megjelenését, az osztott képernyős élménytől, egészen a kép a képben opciókig.

A Samsung egy minden eddiginél letisztultabb felhasználói élményt nyújt Q950 tévéivel, amelyeken a felhasználók új megoldásokkal tükrözhetik mobileszközeik képernyőjét és irányíthatják háztartási gépeiket. A Tap View funkcióval a felhasználók a mobileszközük megjelenítőjét a TV-re tükrözhetik a két szerkezet összeérintésével. A Digital Butlerrel infravörös technológiával irányíthatnak minden nem-IoT eszközt az otthonukban.