Megnyitott a jubileumi Educatio tárlat

Megrendezésre kerül a 20. Educatio Internacionális Képzési Szakmai vásárt. Az nevelési seregszemlén a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehetnek részt, és megismerkedhetnek a felsőoktatás aktualitásaival – közölte a szervező Nevelési Hivatal (OH).

Az OH és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által a Hungexpóra rendezett eseményen közel 140 prezentáló – köztük több mint tíz állam csaknem hatvan egyetemi intézménye – várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A vendégek az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól tájékozódhatnak a hazai szakképző iskolák, egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek eltérő idegennyelv-tanulási, ezenfelül ösztöndíj-lehetőségeket.

Az eseményen az Képzési Hivatal munkatársai a felvételi eljárás szabályairól, részleteiről, ezenfelül a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatják az érdeklődőket, ugyanakkor a háromnapos programon nagyszámú, a felsőoktatás új módszereit bemutató eladáson és interaktív programon is rész lehet venni. A szakmai vásáron jelen lesznek a Diákhitel Centrum Zrt.