A modern BMW 2-es Active Tourer és a modern BMW 2-es Gran Tourer

A BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer a bőséges helykínálat, a képtelenség sokoldalúság, a kimagasló menetkomfort és a BMW modelljeire sajátos, dinamikus menettulajdonságok fantasztikus kombinációját biztosítsa fel a bajor prémiumgyártó megrendelőinek. 2018 márciusában a Sports Activity Tourer (SAT) szegmens eme két prémium kompaktjának új generációja a BMW legújabb erőforrás-családjával felszerelve érkezik meg a márkakereskedésekbe.

A BMW első prémium kompakt Sports Activity Tourer (SAT) modellpárosának átfogó frissítése 2018 márciusában ünnepli piaci premierjét. 2014 és 2017 közt a BMW 2-es Active Tourer és a BMW 2-es Gran Tourer több mint 380 000 példánya látott napvilágot, amellyel a bőséges utasteret és speciális sokoldalúságot kínáló duó egy csapásra a márka egyik legkeresettebb koncepciója lett. Az újdonság legnagyobb piaca Németország, Kína és Európa nagyon sok főbb régiója, a modellpáros vásárlóinak több mint 70 százaléka mindazonáltal új ügyfélként csatlakozott a márkához.

A modern BMW 2-es Active Tourer és a modern BMW 2-es Gran Tourer legszembetűnőbb újításai közé sorolható az első lökhárító három részre osztott légbeömlője és a lényegesen megnövelt hűtőrács, amelyek feltűnően dinamikusabb kisugárzást kölcsönöznek és az elődmodellhez képest nagyobb teljesítményt sejtetnek. A nagyobb, 90 milliméter keresztmetszetű kipufogóvégeket viselő hátsó lökhárító a modellpáros szélességét hangsúlyozza, mindemellett a négyhengeres erőforrással szerelt modellek mostantól kivétel nélkül dupla kipufogóvéggel gurulnak le a gyártósorról. A modern BMW 2-es Active Tourer és a korszerű BMW 2-es Gran Tourer hamisítatlan sportosságáról az M Sport felszereltségi csomag gondoskodik.

Az exkluzivitást két új karosszéria-fényezési árnyalat (Sunset Orange narancsmetál és Jucaro Beige jó megjelenésű bézsmetál), azonfelül hat új könnyűfém keréktárcsa-garnitúra fokozza (17”, 18” és 19” méretben), az utastérben ugyanakkor nagyon sok kárpitozási mód, a korszerű szövet / Sensatec anyagkombináció és Dakota bőrkárpitozás teremtheti meg a prémium színvonalú atmoszférát. A modern BMW 2-es Active Tourer és a modern BMW 2-es Gran Tourer sebességváltójának elektronikus előválasztó karja mostantól két eltérő modern műszaki megoldást vezérelhet: a modellpároshoz a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mellett a hétsebességes duplakuplungos Steptronic automataváltó is elérhetővé válik.

A dupla ikergyűrű-motívummal helyzetjelző első fényszórók a külön választható extrafelszereltség részeként LED-technológiával és elvakítás-mentes fényvezérlő funkcióval dolgozó, adaptív LED-technológiával is elérhetők. A dupla ikergyűrű-motívum hatszög alakú vonalvezetése azon túl, hogy pompázatos megvilágítást ad, csúcstechnológiás benyomást is kelt. Az első fényszórók mellett mindemellett a külön választható extrafelszereltség részeként elérhető LED-technológiás ködlámpák kialakítása is új.

A modellpároshoz elérhető legújabb, teljes körű finomításokon átesett benzines és dízelüzemű erőforrások például új turbófeltöltési modern műszaki megoldást, magasabb üzemanyag-befecskendezési nyomást, még tovább hangolt hőelvezető rendszert, új kiegyenlítő tengelyt és könnyebb főtengelyt kaptak, a BMW 2-es Active Tourer teljesítmény-tartománya ezáltal 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítménytől 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményig, miközben a modern BMW 2-es Gran Tourer teljesítmény-tartománya 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítménytől 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítményig terjed. A modern BMW EfficientDynamics motorcsalád elemei ezáltal a modellpáros orrában átlagos 100 kilométeren 4,3 – 6,4 liter üzemanyagot égetnek el, mialatt kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátásuk 112 – 147 gramm.

2018 márciusától a korszerű BMW 2-es Active Tourer és a korszerű BMW 2-es Gran Tourer dízelmotorjainak kipufogógáz-kezelő technológiája a részecskeszűrő mellett nitrogénoxid-megkötő katalizátort és AdBlue adalékanyag-befecskendezéssel dolgozó SCR rendszert (Selective Catalytic Reduction – Szelektív Katalitikus Redukció) is magába foglal. A BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, négyhengeres dízelmotorok mindegyikét mostantól két turbófeltöltő egészíti ki.

A plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt BMW 225xe iPerformance Active Tourer modell egyetlen feltöltéssel 45 kilométer tisztán elektromos meghajtást ad, míg maximális rendszerteljesítménye 165 kW / 224 lóerő, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindazonáltal 2,3 – 2,5 liter (kilométerenkénti 52 – 57 gramm vegyített károsanyag-kibocsátás mellett).

A hatfokozatú manuális váltó és a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó mellett két motorváltozat tekintetében a új, hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik a palettán. A modern műszaki megoldást a BMW 220i modellhez az alapfelszereltség részeként biztosítsa a bajor gyártó, mialatt a BMW 225i xDrive és a BMW 220d modellekhez a nyolcsebességes Steptronic automataváltó társul.

A BMW a korszerű modellpáros minden egyes tagját az modernizált BMW iDrive operációs rendszer legújabb generációjával szereli fel. A külön választható extrafelszereltség részeként elérhető navigációs rendszerrel kiegészítve a nagyfelbontású, 6,5” vagy 8,8” képernyő-átmérőjű központi monitor ezenkívül érintőképernyőként is működtethető. A hangvezérlés és az érintés-érzékeny Touch Controller szintén elérhető opció.

A korszerű BMW 2-es Active Tourer és a korszerű BMW 2-es Gran Tourer a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-paletta innovációinak betudhatóan páratlanul átfogó járműkapcsolati lehetőségeket ígér. Elérhetők például a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), a korrekt célba érkezéshez létfontosságú indulásra figyelmeztető jelzések, az úti cél megosztására szolgáló Share Destination alkalmazás funkciói és a Microsoft Exchange teljes körű lehetőségei is. A külön választható extrafelszereltség részeként elérhető, egyidejűleg akár tíz gépezet csatlakoztatását is lehetővé tevő WiFi hotspot és a vezeték nélküli okostelefon-töltés szintén megrendelhető, az Apple CarPlay előkészítésnek hála mindazonáltal az Apple iPhone nagyszámú funkciója könnyűszerrel, vezeték nélkül elérhető.

A korszerű BMW 2-es Active Tourer és a modern BMW 2-es Gran Tourer modellpároshoz elérhető vezetést támogató rendszerek közt a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) is megtalálható, amely egészen 140 km/órás sebességig képes automatán, biztonságos követési távolságban tartani a forgalom tempóját. A torlódás-asszisztens (Traffic Jam Assistant) eközben a 0 – 60 km/óra közti sebességtartományban nem kizárólagosan mindvégig megtartja a gépjármű előtt haladó jármű mögött kijelölt követési távolságot, de ha kell, teljesen magától állóra is fékezi, ezt követően újra mozgásba hozza a gépjárműt. Mindkét vezetést támogató rendszer a külön választható extrafelszereltség részeként elérhető Driving Assistant Plus csomag része.