A Mapei Kft. 2,4 milliárd forintos beruházással megduplázta magyarországi kapacitását

Átadták a Mapei Kft. 2,4 milliárd forintból megvalósult sóskúti beruházását, amellyel az építőipari vállalat a korábbi duplájára növelte magyarországi gyártó- és logisztikai centrumának kapacitását.

A gyáravató ünnepségen Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára közölte: minden nemzetgazdaság részére lényeges, hogy a befektetések értéke permanensen nőjön.

Az elmúlt harminc évben Magyarországra megközelítőleg 80 milliárd euró működőtőke áramlott, a határon túli befektetők lényeges szerepet játszottak abban, hogy a hazai termelőipar folytonosan erősödő teljesítményt érhetett el – tette hozzá, megjegyezve, hogy ebben kimagasló funkció jutott az olasz befektetőknek is. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője hangoztatta, hogy a beruházás keretében kétszeresére, csaknem 15 ezer négyzetméterre bővült a társaság raktárkapacitása. Ezzel egyszerre a gyártókapacitást is bővítették egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral, 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára. Kijelentette még, hogy a fejlesztésnek része még egy 800 tonnás, betonadalékszer-gyártást segítő jellegzetes keverőgép. Az ügyvezető kitért arra, hogy a nyolc új munkahelyet teremtő beruházás keretében bővültek az üzem szociális helyiségei, ezáltal 40 egyéni étkező, konditerem, öltözők, kerékpár- és motorkerékpár-tároló került kialakításra.

mti