A General Motors 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre az Egyesült Államokban

A General Motors (GM) közzétette: 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre és 700 új munkahelyet készít az Egyesült Államokban.

A detroiti székhelyű autógyártó óriás az összeg egy részét az egyik michigani üzemének fejlesztésére fordítja: az Orion Township városkában található üzemben készül a Chevrolet új elektromos gépjárműje, itt 400 új munkahelyet hoznak létre. A korszerű elektromos gépkocsikat a GM eredendően az Egyesült Államokon kívül tervezte alkotni, de változtatott korábbi döntésén. Ezt az iparági és vállalati logika következményeként érvelt, és nem említette meg Donald Trump nevét. Az amerikai elnök többször is nyilvánosan bírálta a nagyvállalatot, és arra sürgette, hogy ne külföldön, hanem az Egyesült Államokban hajtson végre beruházásokat.

Az autógyár a múlt ősszel hozta nyilvánosságra, hogy bezárja az ohói Lordstownban található üzemét, megszüntetve ezzel 1500 munkahelyet. Trump a lordstowni üzem újranyitására szólította fel a GM vezetését.

„A GM még mindig folytatja beruházásait az amerikai üzemeiben, mert ebben látja a növekedés lehetőségeit” – emelte ki közleményében Mary Barra, a GM elnök-vezérigazgatója. A megfogalmazással elemzők alapján a GM azt kívánta jelezni, hogy nem Donald Trump nyomásának engedve hajt végre beruházásokat az Egyesült Államokban.

mti