A Dell megnyitotta az első európai Internet of Things labort

A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója megnyitotta az első európai, kifejezetten az Internet of Things (IoT – Dolgok Internete) területtel foglalkozó laborját. Az írországi Limerickben található központban a hardverekre, szoftverekre és szolgáltatásokra is kiterjedő, átfogó IoT-megoldásokat fognak összeállítani.

A Dell bejelentette az IoT-részleg első termékét is. A Dell IoT-átjárók gyűjtik, biztonságossá teszik, és feldolgozzák a hálózat végpontjain érzékelt adatokat, és saját feldolgozási kapacitással rendelkeznek. A jövőkész IoT-átjárók segítenek az ügyfeleknek, hogy beindítsák megoldásfejlesztéseiket, és felismerjék az IoT értékék, valamint megfelelő teljesítményt kínálnak a különböző projektek megvalósításához.

A Dell és az Intel tavaly novemberben sikeresen megnyitotta a Santa Clara-i (Egyesült Államok, Kalifornia) első IoT-laborját. (angolul) Az új IoT-labor a Dell meglévő megoldásközpontját egészíti ki Limerickben. A labor a Dell portfólióját erősíti, hiszen helyet biztosít az európai ügyfelek számára IoT-megoldásaik építésére, modellezésére, tervezésére és tesztelésére.

A Dell végponttól végpontig terjedő megoldásainak kidolgozására szakosodott OEM-csapata több mint 16 éve alkot piac- és működőképes megoldásokat az ügyfelekkel együttműködve, és a szakértelmük több mint 40 iparági területet ölel fel. A laborban a megoldásközpont technikusainak és IoT-szakembereinek magasan képzett csapata áll az ügyfelek rendelkezésére. Velük megbeszélhetik elképzeléseiket, és együttműködhetnek a nagy teljesítményű megvalósíthatósági példák és innovatív megoldások kidolgozásában.

„Limerickben az ügyfelek egy rugalmas és méretezhető alapot és egy biztos, megbízható partnert találnak a piacképes megoldások fejlesztéséhez. A laborban a szakembereink útmutatásával csökkenthető az informatikai komplexitás, és könnyebben megvalósíthatóak az ügyfelek elképzelései” – mondta Dermot O’Connell, a Dell EMEA OEM-megoldásokért felelős ügyvezető és vezérigazgatója.

Az átjárók a Dell IoT megoldáskínálatának legújabb elemei. Ezek a kisméretű, vezeték nélküli vagy csatlakoztatott készülékek gyűjtik, biztonságossá teszik, és feldolgozzák a hálózat végpontjain érzékelt adatokat. A saját feldolgozási kapacitással rendelkező eszközök a végponti elemzésekkel rugalmasságot biztosítanak az ügyfelek számára. Ezáltal gyorsabban hozhatók meg az olyan adatalapú döntések, mint például az energiafogyasztás felügyelete vagy a berendezések proaktív karbantartásának indítása. Ez csökkenti az adatok felhőbe vagy adatközpontba költözésének idő- és költségvonzatait. A Dell új átjárója szilárd alapot jelent a végponti IoT-megoldásoknak, és csak a hasznos adatokat továbbítja a felhőbe, így értékes hálózati sávszélességet takarít meg.

Tökéletes kiindulópont az IoT-alkalmazások fejlesztéséhez, és több operációs rendszerrel is kompatibilis, beleértve a Wind River Linux, az Ubuntu és a Microsoft Windows IoT rendszereket.

A kisméretű, de nagy teljesítményű, kétmagos Intel processzorral ellátott eszköz az IoT-alkalmazások széles körét képes futtatni, többek közt az épület- és az ipari automatizálás területén.

Falra, asztalra vagy az épület más, könnyen megközelíthető helyeire telepíthető.

Nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, és tartós, több évnyi nagy teljesítményű működésre tervezték.

A Dell teljes körű megközelítése az adatközpont-megoldásokra illetve az elemzési és vezetői szolgáltatásokra is kiterjed. Mindez a Dell stabil globális jelenlétén, iparágvezető támogatásán és megbízható biztonsági megoldásain alapul.

A Dell Services (angolul) és a ThingWorx (angolul) nemrég bejelentette, hogy együttműködésre lépnek (angolul) azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsanak az ügyfelek számára az IoT területén. A két vállalat egymás képességeire épít, és így kombinált műszaki és üzleti szakértelmet kínál majd. Ennek segítségével az ügyfelek csökkenthetik az innovatív IoT-alkalmazások készítésének idejét, költségeit és kockázatát. A megállapodás részeként a Dell Digital Business Services (angolul) részlege csatlakozik a ThingWorx Global System Integrators Alliance programjához.

A Dell IoT-labor mostantól elérhető az ügyfelek és partnerek számára. További információért látogasson el a www.dell.com/IoT címre.