A Concerto Budapest megnyitotta digitális könyvtárát és térítésmentes koncertsorozatot hirdet

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar térítésmentes koncertsorozatot hirdet Hősök tiszteletére címmel, sőt még péntektől megnyitja honlapján és hivatalos Facebook oldalán térítésmentes digitális könyvtárát.

A Concerto Budapest a Hallgatás napjai címmel péntektől folytonosan bővülő kínálattal megnyitja honlapján és hivatalos Facebook oldalán térítésmentes digitális könyvtárát, ahol a zenekar korábbi koncertfelvételeiből álló szemezgetés mellett a Concerto muzsikusainak találékony “otthonzene” videóit, a bezártság napjaiban készülő együttes zenei projekteket és koncertvideókat találhatnak a kíváncsiskodók.

A Bartók Rádió jóvoltából rendelkezésre bocsátott 11 koncertet magába foglaló szemezgetés a https://archivum. mtva.hu/stories/Concerto-Budapest oldalon hallgatható meg.

A Concerto Budapest költségmentes zenekari koncertsorozatot ajánl azon hősöknek, akik a járvány közepette tekintélyes kockázatot vállalva végzik munkájukat.

A zenekar meghívja figyelmesség koncertjeire az egészségügyi dolgozókat, az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség, a honvédség, az másfajta rendvédelmi szervek, a Magyar Posta, a vasutasok és közlekedési szektor dolgozóit, a pedagógusokat, az élelmiszeriparban és a szociális segítségnyújtásban résztvevő dolgozókat és családtagjaikat – közölte a zenekar pénteken sajtótájékoztatóján.

A Concerto Budapest a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, a zenekar IX. kerületi Páva utcai Zeneházában, amellett a végleges programmal közösen a későbbiekben meghirdetett másfajta helyszíneken rendezi meg a koncertsorozatot, az elképzelések alapján augusztus-szeptemberben.

“Először is Beethoven szimfóniáival és versenyműveivel, kamaradarabjaival tisztelgünk előttük, mert az igazi hősök nem a moziban láthatók, hanem köztünk jártak és járnak. Remélem, hogy augusztus-szeptemberben már okkal múlt időben beszélhetünk a járványról, amely mindannyiunk emberségét próbára teszi ebben a pillanatban minden nap. Beethoven csodálatos, reményt adó zenéje a modern élet ígéretét nyújtja: szeretném, hogy mindennek egyesült erővel legyünk részesei” – idézi a közlemény Keller András zeneigazgató szavait.

A zenekar Facebook oldalán már elérhető és meghallgatható a 2020 januárjában, a franciaországi Nantes-ban szervezett Folles Journée Parádén rögzített koncert, Beethoven 5. szimfóniájának helyszíni felvétele.

mti