Tárlat nyílt a BKV 50 éves történetéről

Kiállítást nyitott a BKV a társaság fennállásának 50 éves évfordulójára a Földalatti Múzeumban.

Bolla Tibor, a társaság elnök-vezérigazgatója a megnyitón azt mondta, bár a BKV 50 éve alakult meg aktuális formájában, a fővárosi tömegközlekedés immáron nagyjából száz éve üzemel.

Állítása alapján az elmúlt időszakban a közösségi közlekedésre egyre nagyobb igény mutatkozott, és ez az elkövetkezendő időszakokban sem fog megváltozni. „Olyan világot nem tudok elképzelni 50 év múlva, hogy ne legyen BKV” – mondta, hozzátéve: alapján a BKV a következő években ugyanebben a formában a legnagyobb fővárosi szolgáltató lesz.

Állítása alapján 50 év múlva már nem kizárólag vezető nélküli metrók, de villamosok, azonfelül buszok is közlekedni fognak Budapesten.

A BKV elmúlt 50 évéből származó tárgyakat felvonultató tárlat megnyitóján Bolla Tibor egy időkapszulába helyezett el egy a BKV 50. születésnapjáról szóló kiadványt, egy érmét, ezenfelül a BKV mai vezetőinek fényképével és aláírásával egy plakátot. Később azt mondta, szerinte mikor is 50 év múlva ezt felbontják, jó érzésekkel fognak visszatekinteni az elmúlt évtizedekre.

A Földalatti Múzeumban szemlélhető bemutatón a fotók és egyenruhák mellett egyebek közt jegylyukasztókat, iránytáblákat, menetrendeket, maketteket állított ki a BKV.

mti