Sütemény- és tortafesztivál mesefigurákkal

A mese a fő témája az ez évi sütemény- és tortafesztiválnak, amelyen szokásoknak megfelelő és újhullámos cukrászatok mutatják be termékeiket a hétvégén a Millenáris parkban.

A Millenáris park B csarnokában a cukrászatok mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak a cukrászati manufaktúrák és tortakészítők is, a közönséget mindazonáltal esküvői tortakülönlegességekkel, tortakészítő workshopokkal, előadásokkal és cukorvirág készítéssel várják. Az eseményen alkalom lesz a legismertebb bloggerekkel is megismerkedni – közölték a szervezők az MTI-vel.

A mese mint fő téma az ez évi torta-designpályázat tematikája is egyben, erre profi és hobbi cukrász kategóriában nevezhettek a versenyzők. A találkozó első napján rangos zsűri értékeli az alkotásokat, ráadásul megválasztják a „Sütnicake” tortáját is, amely a többi nevezésre fejlesztett alkotással közösen a rendezvényen mutatkozik be.

A kiállított alkotásokat árverésre bocsátják, a befolyt összegből állami gondozásban lévő gyerekeket ajándékoznak meg a szervezők.

Idén a program kísérőrendezvényeként első alkalommal tartják meg a Karácsonyi Dekor Placcot, amelyen hasznos dekorációs, lakberendezési és ajándékötletekkel készülnek a szervezők.

mti Fotó: Mohai Balázs