Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű új filmje hálaadáskor mutatkozik be Amerikában

Hálaadáskor mutatkozik be az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a direktor ifjúságát felidéző filmje – írta meg a The Hollywood Reporter.

A Universal stúdió és az Amblin Partners, Spielberg produkciós vállalatának információja alapján a november 23-i országos bemutató előtt korlátozottan már november 11-től forgalmazzák New Yorkban és Los Angelesben.

A The Fablemans című, felnőtté válásról szóló film Spielberg gyermekkorát és a szüleivel való kapcsolatát idézi fel. A produkcióban Gabriel LaBelle formálja a feltörekvő fiatal filmrendezőt. Michelle Williams Spielberg édesanyját, Paul Dano az édesapját játssza, Seth Rogen ugyanakkor egy nagybácsi szerepét kapta.

A filmet megrendező Spielberg Tony Kushnerrel együtt írta a forgatókönyvet, és Kushnerrel, ezenkívül Kristie Macosko Kriegerrel közösen producerként is dolgozik rajta.

Spielberg produkciós cége, az Amblin ezelőtt többéves forgalmazási és marketing együttműködési megállapodást kötött a Universal céggel.

A The Fablemans a díjkiosztó szezon kellős centrumában kerül a mozikba. Spielbergtől legutóbb a West Side Storyt láthatta a nagyérdemű, amit hét Oscar-díjra jelöltek, és egyik sztárja, Ariana DeBose el is nyerte a legjobb női mellékszereplőnek odaítélhető elismerést.

mti