Sokoldalú 4K ULTRA HD TV termékcsaládot mutatott be az LG a CES-en

Az LG Electronics (LG) a 4K ULTRA HD TV-k új kialakítású, több funkciót és tökéletesebb képminőséget kínáló bővített termékcsaládját mutatta be a nemzetközi CES® 2015 kiállításon. Az érdeklődők első alkalommal tekinthetik meg személyesen az LG 4K ULTRA HD TV-k 2015-ös teljes palettáját.

A Consumer Electronics Association „4K Ultra HD Partner for the 2015 International CES” elismerését elnyert LG ColorPrime sorozat nagyszerű színvisszaadásával hódít, amely Wide Color LED és Quantum Dot technológiával egyaránt valósághűbb és teltebb színeket állít elő.

A CES 2015 kiállításon most debütáló, Wide Color LED technológiát alkalmazó LG 4K ULTRA HD TV különböző foszfor alapú LED-ek segítségével jelenít meg nagyobb színmélységű és élethű képeket. Az LG most először mutatja be Quantum Dot 4K ULTRA HD TV-készülékeit is, amelyek a kiváló színhűség mellett 30 százalékkal bővítik a színterjedelmet.

Az LG 4K ULTRA HD TV-i kivételes 4K (3840 x 2160) felbontást biztosítanak az IPS 4K panelekkel. Ez a kijelzőmegoldás kiválóan visszadja a vibráló színek eredetiségét, miközben továbbra is rendkívül széles betekintési szöget biztosít. Az LG True Black Control helyi halványítási technológiája finomítja a kontrasztot, és sötétebb, mélyebb fekete árnyalatokat hoz létre. 2015-ös újdonság még az LG Natural Color természetes színvisszaadási technológiája is, amely a lehető legkisebbre csökkenti a színreprodukciós hibákat, valamint a Contrast Optimizer kontrasztoptimalizáló, amely a színkontrasztot és a fényerőt maximalizálja.

A páratlan képminőség mellett a TV külseje is teljesen magával ragad, mivel egyesíti az LG új ULTRA Slim ultravékony formatervezését a közönségkedvenc CINEMA SCREEN kialakítással. A gyönyörű, vékony keret és a letisztult, elegáns megjelenés olyan impozáns egységet alkot, amelynél még a TV hátoldala is harmonikusan illeszkedik szinte bármilyen lakásberendezéshez.

Az LG 4K ULTRA HD TV-készülékek öt típusa lenyűgöző, többcsatornás ULTRA Surround hangrendszerrel érkezik, amelyet a Harman/Kardon hangtechnikai szakértővel együttműködésben fejlesztettek ki. A mély, gazdag és erőteljes hangzás garantáltan tovább növeli a nézői élmény szintjét. Az átgondolt tervezésű előre sugárzó hangszórók kompakt kialakításúak, de annál erősebbek. Ugyancsak 2015-ös újdonság a csúcskategóriájú UF9500 sorozat a beépített előadótermi állvánnyal a hang maximális teljesítményű visszaadásához és középre sugárzásához.

Az LG frissen megújított, saját fejlesztésű Smart TV platformja, a webOS 2.0 az elődeinél még inkább kezelőbarát, és a teljes választék intuitív módon való bejárását teszi lehetővé a felhasználóknak. A rendszerindítási idő akár 60 százalékkal is rövidebb lehet, és a külső eszközökhöz való csatlakozás is minden eddiginél könnyebb. Ráadásul a felhasználók testre is szabhatják a képernyő alján megjelenő Menü-sávot (Launcher).

Az LG kifinomult 4K képjavító algoritmusát is beépítette 4K Ultra HD TV termékcsaládjába az SD, HD és Full HD tartalom zökkenőmentes megjelenítéséhez közel Ultra HD képminőségben. Ráadásul a beépített 4K HEVC dekóder (High Efficiency Video Codec; nagyteljesítményű videokodek) egyaránt támogatja külső eszközök 30p és 60p 4K tartalmait, elősegítve így, hogy az LG TV-készülékek kompatibilisek legyenek az Ultra HD jövőbeli átviteli szabványaival.

„Az LG 4K ULTRA HD TV-készülékei páratlan vizuális élményt nyújtanak” — mondta In-kyu Lee, az LG Electronics Home Entertainment Company vezető alelnöke és TV/monitor üzletágának vezetője. „A lélegzetelállító képminőséget tovább fokozza legújabb ColorPrime sorozatunk, hogy az otthoni szórakozás valóban nagyszerű élmény legyen.”

(forrás: LG)