A budapesti útikönyvek margójára – Instagram fotópályázat a főváros kevésbé ismert arcának megismerés

Január 15-től ismert fotóművészek szemével láthatjuk a főváros nevezetességeit, a felhasználók pedig saját fotóikat nevezhetik be az Insta City Guide pályázatára.

A Magyar Telekom nyáron indította Insta City Guide nevű oldalát, amely kategóriákra bontva segít megtalálni Budapest legjobb és legnépszerűbb helyeit az Instagram-felhasználók által közzétett fotók alapján. A több ezer felhasználó által összeállított közösségi útikönyv mellett a most induló kampány során megcsodálhatjuk a főváros egy kevésbé ismert arcát is. A kampányban négy hazai, ismert fotóművész szintén megosztja kedvenc, kevésbé ismert helyszíneit.

Apró, eldugott kávézók, alig ismert szobrok, romantikus átjárók és még sok érdekesség várja azokat, akik figyelemmel kísérik az Insta City Guide tevékenységét az Instagramon, valamint a Magyar Telekom Facebook oldalán, ahol részletesebben is bemutatásra kerülnek majd a fotókon látható helyszínek és maguk a fotósok is. Süveg Áron, Soós Bertalan, Nemcsik Dávid és Tóth Barnabás alkotásait január 15-től három héten keresztül mutatja be az Insta City Guide. A népszerű fotósok nem csak új fotókkal, de történetekkel és hasznos tanácsokkal is segítik majd a hazai Instagram közösséget.

A főváros kevésbé ismert arcának megmutatásában minden érdeklődő részt vehet az #icg_bp hashtag használatával január 15 és február 8. között, ezáltal nevezheti saját készítésű releváns fotóit az Instagramon. A fotósokból álló zsűri által kiválasztott legjobb alkotásokat rejtő helyszínek végül egy sétaprogrammá alakulnak, amelyet a Beyond Budapest Sightseeing csapata fog megtervezni és a kampány zárása után bárki lesétálhatja majd a túrát az idegenvezetők kíséretében.

(forrás: Telekom)