Nyitott tetős vezetési benyomás extrovertált stílusban: a modern MINI Cabrio Sidewalk

A prémium kisautók mezőnyének egyetlen nyitott tetős modellje idén tavasszal egy exkluzív stílusjegyekkel és sajátos felszereltségi tételekkel megfűszerezett dizájnkiadással gazdagodik.

A modern évtized első telének kellős centrumában járunk, vágyakozással nézve a közelgő tavasz elé. Nincs ezzel másként a MINI sem, amely a nyitott tetős vezetési benyomás megismételhetetlen intenzitásának ígéretével csempész meleget a vezetni imádó rajongók szívébe: bemutatkozik a korszerű MINI Cabrio Sidewalk, amely exkluzív stílusjegyeivel és különleges felszereltségi tételeivel már idén tavasszal a nagyvárosi forgatagok üde színfoltjaként érkezik meg az utakra. Az angol prémiumgyártó legfrissebb dizájnkiadását kényesen átgondolt színösszeállítás és anyaghasználat jellemzi, amely új szintre emeli az egyediség és a padlógázokkal habzsolt életöröm utánozhatatlan harmóniáját. A modern MINI Cabrio Sidewalk az egész világon 2020 márciusában ünnepli piaci premierjét, motorházteteje alatt két eltérő erőforrással.

A korszerű MINI Cabrio Sidewalk hamisítatlan karakteréről jellegzetes karosszériafényezési eshetőségek, új vászontető-dizájn, exkluzív keréktárcsa-garnitúra, szokatlan utastéri kialakítás és nagyszámú jellegzetes stílusjegy egysége gondoskodik, az extrovertált megjelenés és a meghitt utastér kettőse ugyanakkor a nyitott tetős vezetési inger MINI modellekre sajátos, felejthetetlen pillanataival kecsegtet. A korszerű MINI Cabrio Sidewalk dizájnkiadással az angol prémiumgyártó megint a gokartos agilitás, a elsőrangú exkluzivitás és a nyitott tetős vezetési behatás csodálatos kombinációját adja kliensei kezébe. A MINI Cabrio első generációjának dizájnkiadása ugyanezen a néven ünnepelte világpremierjét, a négyüléses kabrió előző nemzedékének különkiadása ugyanakkor MINI Cabrio Highgate néven gurult be az angol prémiummárka legszínesebb négykerekűinek csarnokába.

Exkluzív karosszériafényezési potenciálok, friss vászontető-dizájn és exkluzív keréktárcsa-garnitúra

A MINI Cabrio ezúttal is a prémium kisautók mezőnyének egyetlen nyitott tetős követe, a korszerű MINI Cabrio Sidewalk ugyanakkor a speciális piaci pozíció mellett az exkluzivitás merőben új dimenzióját is valóra váltja. A dizájnkiadás elsőként hozza el a MINI modellpalettájára a Deep Laguna metál karosszériafényezést, aminek hála a modell már messziről egyből felismerhető. A mélykék tónus hatásosan hangsúlyozza ki a karosszéria erőtől duzzadó vonásait, a nyitott tetős négyüléses sportos karakterét ugyanakkor a motorháztetőn végigfutó, kontraszt-árnyalatú versenycsíkok nyomatékosítják. A dizájnkiadás karosszériája ilyen irányú elvárás során Midnight Black metál, White Silver metál, Enigmatic Black metál, Moonwalk Grey metál és Thunder Grey metál színekben is pompázhat, amelyeket a külső visszapillantó-házak is megörökölnek.

A modern MINI Cabrio Sidewalk vászontetejét a MINI Yours modern megjelenése emeli ki a kabriók mezőnyéből, míg a csapadék és a tűző nap sugara ellen is hatékony védelmet ígér. A teljesen önműködően funkcionáló vászontetőt, amely mindössze 18 másodperc alatt nyitható és zárható, a tervezők egy művészien szőtt nyílmintázattal varázsolták egyéni igényeknek megfelelővé. A dizájnkiadás alatt 17″ méretű, Scissor Spoke mintázatú, kéttónusú könnyűfém keréktárcsák gurulnak, amelyek kialakítását a tervezők szintén a korszerű MINI Cabrio Sidewalk részére alkották meg. A modell egyediségét a “Sidewalk” felirattal díszített oldalsó irányjelző-panelek nyomatékosítják.

Lenyűgöző utastéri hangulat: exkluzív MINI Yours bőrkárpit és összetéveszthetetlen színösszeállítás

Az exkluzív dizájnkiadás “Sidewalk” feliratú, csiszolt alumínium küszöbtoldatokat visel, az üléseket mindazonáltal specifikus MINI Yours Leather Lounge Sidewalk bőrkárpit borítja. Utóbbi antracit árnyalatát türkizkék és citromsárga kontraszt-varrás hangsúlyozza, a kiemelkedő stílusról mindazonáltal “Sidewalk” logó gondoskodik. A lábteret az összes üléshelyen sötét türkizkék szegélyezéssel és citromsárga kontraszt-varrással ellátott szőnyeg ékesíti.

A korszerű MINI Cabrio Sidewalk utasterét jó néhány másfajta ponton egyedire varázsolták a tervezők: a műszerfal utasoldali részének háttérvilágítással kiegészített, Piano Black árnyalatú dekorbetétjét türkizkék és ezüst berakás erősíti, az ellipszis alakú ajtókárpitok türkizkék színben pompáznak, a “Sidewalk” logóval ellátott, bőrözött sportkormány mindazonáltal kontraszt-varrással hangsúlyozza tovább a dizájnkiadás utasterének exkluzivitását.

A Sidewalk Chili felszereltségi csomag részeként a korszerű MINI Cabrio Sidewalk LED-technológiás első fényszórókat, LED-es ködlámpákat, utastéri hangulatvilágítást, MINI Vezetési Üzemmódokat (MDM – MINI Driving Modes), automata légkondicionálót, állítható magasságú első utasülést és tároló csomagot is kapott.

Személyre szabott vezetési benyomás, két eltérő erőforrással

A modern MINI Cabrio Sidewalk motorpalettáján két benzinmotor sorakozik, a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve. A korszerű MINI Cooper Cabrio Sidewalk (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,4 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 116 – 123 gramm / km) 1.5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotorja 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes, a MINI Cooper S Cabrio Sidewalk (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 6,5 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 123 – 147 gramm / km) négyhengeres erőforrása mindazonáltal 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítménnyel forgatja az első kerekeket.

Az alapfelszereltség részeként mindkét erőforráshoz hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik, a külön választható extrafelszereltség részeként ellenben a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megrendelhető a dizájnkiadáshoz. Az erősebb kivitel ezenkívül a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó sport változatával is felszerelhető, amely manuális üzemmódban kormány mögötti váltófülekkel támogatja a gyorsabb váltást. A dizájnkiadás kényelmét, vezetési élményét és exkluzivitását mindezeken felül több másfajta, opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tétel fokozza.