Korszerűsödött a Samsung Gear család

A Samsung viselhető eszközeinek portfoliója három új eszközzel bővült: a Gear Sport multifunkcionális vízálló okosóra a mozgás szerelmeseinek, a Gear Fit2 Pro korszerűsített okosfunkciókkal ellátott sportkarkötő; miközben a Gear IconX a cég továbbfejlesztett, vezeték nélküli fülhallgatójának második generációja. A modern Samsung Gear tárgyak segítenek a legtöbbet kihozni a mindennapokból, az egészségesebb, teljesebb élet érdekében.

„A Samsungnál elismerjük a sportembert, aki mindenkiben ott él – legyen szó egy könnyed kocogásról vagy akár a következő triatlonra való felkészülésről. Viselhető eszközeinket azzal a céllal készítettük, hogy segítséget nyújtsanak vásárlóinknak saját sportcéljaik elérésében. Nem hiszünk abban, hogy a teljesítménykövetés bonyolult dolog, és mindössze intenzív edzéshez való – mondta DJ Koh, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának elnöke. – A modern Samsung Gear viselhető készülékek segítséget nyújtanak minden vásárlónknak, hogy élvezhessék az aktív, kiegyensúlyozott és egész élet örömeit a lehető legegyszerűbb, okos módon.”

A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro új fejezetet nyitnak a viselhető szerkentyűk történetében:

Nagyfokú vízállóság és piacvezető úszáskövetés: Ideális társ vízi sportokhoz, az úszástól a medencében való játékig, mivel ezek a gépezetek hitelesítetten 5 ATM nyomásig vízállók.

A Speedo legfrissebb, úszóknak készült használata, a Speedo On hozzájárulásával szolidan mérhetjük teljesítményünket a medencében, merthogy a Gear Sport és a Gear Fit2 Pro eszközökbe integrált alkalmazás számon tartja a leúszott hosszok számát és idejét, az úszás típusát és sok más adatot is szolgáltat.

Csúcstechnológiás szívritmusmérés: a maximális pontosságnak betudhatóan a szerkezetek valós idejű szívritmusmérést tesznek lehetővé. Segítségükkel permanensen követheti pulzusszámát pihenés és edzés alatt nemkülönben.

Prémium partnerség: Az Under Armour, amellett a Spotify vállalatokkal összefogva a Samsung nyújt támogatást a legtöbbet kihozni a mindennapokból. Mindkét alkalmatosság hozzáférést nyújt az Under Armour sportalkalmazásaihoz, mint az Under Armour Record, a MyFitnessPal, MapMyRun és az Endomondo amelyek a közösségi funkciók mellett a felhasználók sportteljesítményét és egészségmegőrzését is támogatják. A Spotify offline okostelefon nélküli zenehallgatást is lehetővé tesz, mindent összevetve a zene mindenhova elkíséri a készülékek viselőit.

Auto Activity Detection: Az integrált szerepkörnek betudhatóan a korszerű okoseszközök képesek felismerni a következő tevékenységeket: séta, futás, biciklizés, emellett az olyan dinamikus mozgásformákat is, mint a tánc vagy a kosárlabda.

Személyre szabott motiváció: a modern kellékekkel szimplán megalkotható személyre szabott edzésterv, de akár egyéni figyelmeztetéseket és elérendő célokat is beállíthatunk

Gear Sport és a Gear Fit2 Pro ISO 22810:2010 minősítéssel ellátott, vagyis 5 ATM nyomásig vízálló, így némely státuszok közt akár 50 méter (165 láb) mélységig. Ez azt jelenti, hogy mindkét alkalmatosság biztonsággal viselhető nem kizárólag esőben és zuhanyzáshoz, de akár úszáshoz is, medencében vagy tengerben. A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro nem alkalmazható búvárkodáshoz, vízisíhez vagy olyan tevékenységekhez, melyek alatt jókora sebességgel halad a vízben, valamint nem alkalmazható mélyebb merülésekhez.

z Under Armour MapMyRun, az Endomondo és az Under Armour Record nem válik hozzáférhetővé a Gear készülékekhez Bahrein és Szaúd-Arábia területén. Az Under Armour MyFitness Pal nem válik hozzáférhetővé a Gear készülékekhez Bahrein, Szaúd-Arábia és Kuvait területén.

Gear Sport: társ az aktív élethez

A Gear Sport praktikus okosóra, minimalista kialakítással, 1,2 hüvelyk átmérőjű Super AMOLED kijelzővel és modernizált felhasználói felülettel. A Gear Sport támogatásával a vásárlók elérhetik sportcéljaikat, figyelmeztetéseket kaphatnak a táplálkozásukkal vagy a sporttevékenységeikkel kapcsolatban, akár offline állapotban is.

Az eszköz ellenállóképessége a katonai követelményeknek is megfelel, a legtöbb környezetben működő képes. A kényelmesen cserélhető, 20 mm széles óraszíj eltérő színekben áll rendelkezésre. A Gear Sport kék és fekete színekben lesz megvásárolható. A szerkezet a Gear termékskála alapvető szolgáltatásait is biztosítja:

A Samsung Connect alkalmazással szolidan irányíthatók a Samsung IoT-képes eszközei.

Távirányítóként is hasznavehető PowerPoint-prezentációhoz vagy a Samsung Gear VR headset használatakor.

Gear Sport és a Gear Fit2 Pro megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak.

Gear Fit2 Pro: fitneszkarkötő GPS funkcióval

A korszerű úszáskövető és szívritmusmérési funkciók mellett a modern Gear Fit2 Pro integrált GPS szerepkört is biztosít, amellyel korrekten rögzíthető a futás vagy biciklizés alatt megtett útvonal és a mozgáshoz kapcsolódó számadatok. A Gear Fit2 Pro ívelt, 1,5 hüvelyk átmérőjű Super AMOLED monitora és jókora felbontású, színes érintőképernyője komfortosabbá teszi a valós idejű frissítések és értesítések elolvasását. Az ergonomikus, fekete és vörös színekben elérhető csuklószíj könnyed, mindent összevetve bármely tevékenységhez kényelmesen viselhető.

Gear IconX: komfortos, vezeték nélküli fülhallgató

Az IconX vezeték nélküli fülhallgatóval online és offline is hallgathatunk zenét, elég feltölteni kedvenc zeneszámainkat egy Samsung okostelefonról vagy személyi számítógépről, vagy Bluetooth-kapcsolaton át játszani azokat. Akár edzés közben is élvezhetjük az ütemeket, mivelhogy a korszerű IconX fülhallgatóval hangvezérléssel is válogathatunk kedvenc számaink közt a Bixby nek hála.

A korszerűsödött masina fekete, szürke és pink színben kapható az üzletekben. A korszerű, ergonomikus kialakításnak betudhatóan sokkal könnyebb, ezáltal használata is komfortosabb. A Gear IconX-szel a sportteljesítmény nyomon követhető, sőt, a készülék akár futóedzőként is funkcionálhat, amely a fülhallgató megérintésével aktiválható, és közvetlenül a felhasználó fülébe mondja a legnélkülözhetetlenebb adatokat az edzéséről – mindezt valós időben, telefon használata nélkül. A gyorstöltésnek és az akku megnövelt üzemidejének hála a 4 GB méretű belső tárhellyel ellátott berendezés akár 5 óra zenelejátszásra képes telefonról való streaming estén, és akár hét óra zenelejátszásra képes, ha az IconX-re közvetlenül rá van töltve zene.