Finnországot is lehet köszönteni gyaloglással az októberi világnapon

Magyarországon idén is egy hónapig tart ezt követően az internacionális gyalogló világnap, melynek keretében több mint száz eseményre várják a túrázni, gyalogolni vágyókat.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) által koordinált eseménysorozat keretein belül idén a 100 éve önálló Finnországot is lehet köszönteni. Az MSZSZ és a finn külképviselet együttes akciójában a résztvevőknek 100 kilométert kell teljesíteniük motoros készülék segítsége nélkül, csakis saját erőfeszítésből. A kilométereket egészen október 19-ig lehet gyűjteni.

A világnap 1992-ben indult útjára, Magyarországon mindazonáltal 1999 óta rendezik meg.

A szabadidősport szövetség közleményéből kiderül, hogy külön akciót indítottak a nyugdíjasoknak és az iskolásoknak. A szépkorúak a nyugdíjasklubok és az „Életet az éveknek” Országos Szövetsége kezdeményezésére túrázhatnak egyesült erővel, az iskolák részére is nyitott a nevezés, hogy részt vegyenek az akcióban. Az tanítási intézmények közt a három legjobban megtervezett túrát díjazza is a szövetség: 50, 30, ezenkívül 20 ezer forintos sportszer utalványokat lehet nyerni.

mti