Kétszázmillió forintból újul meg a piactér Törökszentmiklóson

Korszerűsödik és bővül a törökszentmiklósi piac a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert kétszázmillió forintból; a 2020-ra elkészülő beruházás alapkövét már elhelyezték – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei helység polgármestere sajtótájékoztatóján.

Markót Imre (Jobbik) kijelentette: a beruházás eredményeként felújított objektum, 3000 négyzetméteres piactér, 150 parkoló, 1700 négyzetméter zöldfelület várja ezután a piacra vendégeket. Azonkívül bontható asztalokat, viharérzékelővel ellátott mobil árnyékolókat is elhelyeznek – számolt be.

A zöldségpiac majdnem teljesen fedetté válik, a piac épületének homlokzatát hőszigetelik, a vizesblokkok is megújulnak – sorolta.

A településvezető kitért arra, hogy a Táncsics Mihály út mentén árusító asztalokat helyeznek ki és térvilágítás lesz, mitöbb kerékpártárolókat is kialakítanak. A szabadtéri színpad alatti rész parkosított zöldfelületet kap, pihenést szolgáló padok, ivókút, kandeláberek színesítik ezután a korszerűsödött piacteret – fűzte hozzá.

mti