Csaknem félmilliárd forintból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei

Csaknem félmilliárd forint, a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert pályázati forrásból újulnak meg Mezőtúr zöldterületei, a kivitelezés az elképzelések alapján jövő év tavaszán kezdődik és időjárástól függően 2019 tavaszán ér véget.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) hangoztatta: a beruházás esetén összesen négy hektáron újul meg a zöldfelület a településben. Közölte még: a fejlesztés fókuszpontja az Erzsébet-liget és a Ligeti-tó, de a „zöld kapcsolat” révén – amely az intézményi, lakóövezeti és rekreációs területek összekapcsolását jelképezi – a fizikailag és arculatilag is egy egységet alkotó területek is megújulnak.

A Ligeti-tó és az Erzsébet-liget növényfelületének növelése mellett a tervek közt megjelenik többek között települési tanösvény létesítése, lesz futó-és streetballpálya, kutyafuttató és a tó körüli kerékpárutat is felújítják – sorolta a helység vezetője. Száz kerékpártárolót és száztíz köztéri bútort helyeznek ki, mindemellett kiépítik a közvilágítást.

A Petőfi tér díszburkolat építésével újul meg és többek között felújítják az ott található két díszkutat. Hasonlóan „kap új külsőt” a Szabadság tér.

A polgármester közölte: korszerűsítik a vadászházat, ahol büfé-kávézót, amellett többfunkciós közösségi szabadidős termet is kialakítanak. Akadálymentes kültéri gyerekjátékokat helyeznek ki és kültéri tornapályát is létesítenek, amellett parkolókat építenek.

Herczeg Zsolt kijelentette: a pályázatnak hála a már létező sportlétesítmények, az uszoda és a strand érdeklődői, az aktív sportolók és az egészségtudatos mezőtúriak hasonlóképpen kedvezőbb helyzetbe kerülnek ezután.