Az idén is elindul a Pénzmesterek pénzügyi vetélkedő középiskolásoknak

Elindította az idén is a középiskolásoknak szóló online pénzügyi versenyét az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Bankkal, emellett a Pénzügyminisztériummal és a Pénziránytű Alapítványával együttműködésben.

Az ez évi Pénzmesterek verseny korszerűsödött, és mobil eszközről is nehézség nélkül megnézegethető felületen zajlik ezt követően, melyet a www.penzmesterek.hu oldalon lehet megtalálni.

A vetélkedőn a 200 ezer forintos fődíj mellett nagyszámú különdíjat osztanak ki, emellett díjazzák az induló tanulók legeredményesebb iskoláit is. A verseny 2021. május 20-ig tart. A nyerteseket az oldalon át, azonfelül közvetlenül fogja értesíteni az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége.

Terjedelmes Csaba, a Pénztárszövetség elnöke a közleményben kiemelte: a vetélkedő több mint egy online kvízsorozat, tudniillik a versenyre a résztvevők egy összetett, és a pénzügyi kultúra nagyon sok területére kiterjedő tudástárból készülhetnek fel. Mindent összevetve nemcsak a pénztári alapfogalmakat sajátíthatják el, hanem példaként megtanulhatják, hogy mire tanácsos odafigyelni egy online vásárlás, vagy éppen egy bankszámlanyitás alatt – ismertette. A verseny az előző években több mint ezer magyar gimnáziumi diák részére nyújtott segítséget abban, hogy élményszerűen ismerkedjenek meg a pénzügyi kultúra alapfogalmaival.

A megmérettetésre már március 16-tól regisztrálhatnak a résztvevők, az első kvízkör ugyanakkor március 31-én éjféltől áll rendelkezésre. Ezt követően a tanulók hat héten keresztül, minden héten egy újabb kvízt kapnak ezután, egyenként 10 kérdéssel. A legeredményesebb 50 versenyző jut a döntőbe. Aki esetleg kihagyna egy-egy kvízt, nem kell aggódnia, utólag is pótolhatja azt. A kvízekre a tanulók az ugyancsak az oldalon, regisztrációt követően elérhető tudástár támogatásával készülhetnek fel – írták.

mti