A SmartThings rendszeren át is irányíthatók a csatlakoztatott Galaxy okoseszközök

A Samsung közzétette, hogy a nemrégiben elindított SmartThings Find szolgáltatás felhasználóinak száma még mindig villámgyorsan nő, ezáltal az ökoszisztéma már nemzetközileg több mint 70 millió készülékből áll. A szolgáltatás most kiterjesztett adatbiztonsági megoldásokkal és hangalapú vezérléssel bővül. A frissítéseknek betudhatóan a felhasználók bármely, a közelükben látható Galaxy SmartTag-et láthatják, a Bixby segédkezésével mindazonáltal gördülékenyen megtalálhatók a csatlakoztatott okoseszközök, amelyek állapota kényelmesen ellenőrizhető a SmartThings alkalmazásban.

A SmartThings Find az egyik leggyorsabban fejlődő lokalizációs szolgáltatás

A SmartThings Find a SmartThings ökoszisztéma egyik kihangsúlyozott szolgáltatása, amellyel a Galaxy felhasználók a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) korszerű műszaki megoldásoknak betudhatóan megtalálhatják a regisztrált okostelefonjukat, tabletjüket, okosórájukat vagy fülhallgatójukat. A masinák mellett azok a kulcscsomók, táskák vagy akár kerékpárok is megkereshetők, amelyekhez rögzítették a Samsung apró Bluetooth alapú eszközét, a Galaxy SmartTaget.

A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és ezáltal segíthetik egymás elveszettnek vélt készülékeit megtalálni A 2020. októberi indulása óta több mint 70 millió okoseszközt regisztráltak a SmartThings Find ökoszisztémában, és pár kattintással újabb 700 millió Galaxy felhasználó csatlakozhat még a hálózathoz, az egyik leggyorsabban fejlődő keresési szolgáltatáshoz.

Új biztonsági és kényelmi megoldások a SmartThings Find szolgáltatásban

A regisztrált konstrukciók száma mellett a felhasználóké is emelkedik, mind többen és többen követik nyomon a számukra jelentős tárgyakat a SmartThings Find rendszerén át. A Galaxy SmartTag felhasználók több mint fele rögzíti a készüléket lakás- vagy kocsikulcsára, de sokan használják a táskájuk, pénztárcájuk vagy éppen a kerékpárjuk megjelölésére is. A szolgáltatás kisvártatva két új funkcióval bővül, amellyel nem pusztán kényelmesebben fedezhetők fel az elveszettnek hitt eszközök, de nagyobb biztonságban is tudhatóak

A Bixby mostantól kényelmesen, hangalapú vezérléssel alkalmazható a Galaxy SmartTag megkeresésére. Az elveszettnek vélt eszközök megtalálásához elég a SmartTaget a Bixby név igénybevételével megszólítani. A Bixby nyomban megtalálja a keresett tárgyat és annak korrekt helyét csengetéssel mutatja.

A modern, Idegen Tag Kereső szerepkör képes észlelni az olyan Galaxy SmartTag eszközöket, amelyek nem a felhasználóhoz tartoznak, de vele közösen mozognak. A Start gomb megnyomásával az Idegen Tag Kereső megkeresi az azonosítatlan SmartTageket, amelyekből listát alkot, ezáltal senki nem tud titokban követni a felhasználók tartózkodási helyét.

Minden SmartThings Find felhasználó adatai titkosítottak és teljeskörű védelmet kapnak egy véletlenszerűen kiválasztott azonosítón át, amely 15 percenként változik, ezzel biztosítva, hogy a készülék helyét a tulajdonosán kívül senki ne ismerhesse meg.

Megszakítás nélkül fejlődő SmartThings ökoszisztéma

A SmartThings Find csak egy, a SmartThings megbízható ökoszisztémájában elérhető szolgáltatások közül. Az ökoszisztéma megszakítás nélkül bővül, mára ugyanakkor a Galaxy okostelefonokra és a táblagépekre, a Samsung TV-kre és a háztartási konstrukciókra épülő teljeskörű IoT-szolgáltatássá fejlődött.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a SmartThings az iparág egyik vezető ökoszisztémájává vált – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a SmartThings csapatának vezetője. – Csak most kezdjük el igazán megismerni a platformban rejlő lehetőségeket, és alig várjuk, hogy ebből többet is megmutathassunk a közeljövőben.”