A Samsung prezentálta a Föld első Thunderbolt 3 QLED ívelt kijelzőjét

A Samsung Electronics az IFA 2018 tárlaton mutatta be a CJ79 (Modellkód: C34J791) kijelzőt, ezzel bővítve az úttörő, ívelt képernyős termékcsaládját. A 34 colos CJ79 ívelt kijelző az első a kategóriában, amely Intel Thunderbolt 3 csatlakoztathatósággal érkezik. A szerkezetet konkrétan a találékony és a kereskedelmi szféra szereplőinek tervezték, akik a kimagasló összekapcsolhatóság révén kínált komfortos és hatékony munkavégzésre vágynak.

A Mac és Windows számítógépekkel szintúgy kompatibilis CJ79 két Thunderbolt 3 porttal válik hozzáférhetővé, amely szupergyors, másodpercenként akár 40 gigabites (Gpbs) feldolgozási sebességgel továbbítja a képernyőképet, az adatokat és az áramot. Ez nyolcszor gyorsabb, mint az USB 3.0 port révén kínált sebesség, mindemellett a Thunderbolt 3 porttal egyetlen kábelen át akár 85 watt (W) teljesítménnyel párhuzamosan tölthetők a csatlakoztatott szerkezetek.

„Az évek alatt a Samsung forradalmasította a vállalkozásbeli felhasználók részére elérhető képi hatást – hangoztatta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Megjelenítő üzletágának ügyvezető alelnöke. – A CJ79 a legkorszerűbb lépés afelé, hogy új szintre emeljük az ívelt megjelenítőket és egyben bizonyíték az innovációra való folytonos törekvésünkre is. A Thunderbolt 3 csatlakoztathatósága illeszkedik ebbe a jövőképbe, és választási lehetőségek végtelen tárházát ajánlja a fogyasztóknak.”

„A Thunderbolt 3 ökoszisztéma szüntelen bővülésével újabb és újabb modernizált, kitűnő teljesítményű portéka áll rendelkezésre a vásárlók részére – hangoztatta Jason Ziller, az Intel Client connectivity osztályának vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk, hogy a planéta talán vezető vállalata, a Samsung is a Thunderbolt 3 modern műszaki megoldás mellett döntött a korszerű, rendkívüli teljesítményű kijelzővel ellátott CJ79 QLED megjelenítő tekintetében. Az integrált dokkolóval ellátott tárgy ezáltal mérsékelt és kényelmesen felhasználható megoldást jelent a vásárlóknak.”

Multifunkcionalitás magas fokon

A CJ79 jókora képernyője egyidejűleg két kijelző megjelenítőjét helyettesítheti, míg páratlanul tiszta, éles képet nyújt. A 21:9 képarányú, 3440×1440-es felbontású, ultraszéles ívelt kijelzővel büszkélkedhető kijelzőn a felhasználók kényelmesen végezhetik párhuzamosan a feladataikat. A Picture-by-Picture (PBP) szerepkörnek betudhatóan a vásárlók két ablakkal dolgozhatnak ugyanabban az időben, amíg a Picture-in-Picture (PIP) megoldásnak betudhatóan a második ablak a képernyő méretének 25 százalékára csökkenthető, amely ezentúl flottul áthelyezhető lesz a megjelenítő bármelyik részére.

Az iparág egyik legélesebb, 1500R ívű, ívelt kijelzős, ultraszéles megjelenítőjét az ergonomikus használat érdekében úgy tervezték, hogy a szem látószögének természetes ívét kövesse. Az állítható állvánnyal a felhasználók kényelmének megfelelően dönthető kijelző kínálja, hogy mindenki a saját elvárásainak megfelelően helyezze el a készüléket. Ezen túlmenően a Thunderbolt 3 csatlakozóval újabb Thunderbolt 3 vagy USB alkalmatosságok csatlakoztathatók közvetlenül a kijelzőre.

Kiváló minőségű képminőség és sebesség

A Samsung CJ79 a 125 százalékos sRGB színskálában ötvözi a Quantum Dot modern műszaki megoldást a ragyogó és valósághű részletességgel. Az ívelt VA paneltechnológia 3.000:1 kontrasztaránnyal ellátott. A tiszta árnyalatoknak, a mélyebb feketéknek és a világosabb fehér színmegjelenítésnek betudhatóan ugyanakkor megjelenít olyan apró részleteket is, amelyek ezelőtt nem voltak láthatók.

Az AMD FreeSync modern műszaki megoldás akadásmentes játékmenetet és videólejátszást nyújt. A grafikus kártya frissítési rátáját szinkronizálja a CJ79 teljesítményével, ennek hála nem szakadozik és megszakad a kép.

A CJ89 – Erős, 43 colos megjelenítő, amely új szintre emeli a produktivitást

A CJ89 (Modell név: C43J890) 43 colos, ultraszéles ívelt megjelenítő figyelemreméltó, 3840×1200-as felbontással, 32:10-es képaránnyal érkezik, ezáltal hoz létre nagyobb és élénkebb munkaterületet. A robosztus kialakítás integrált KVM csatlakozót, C típusú USB csatlakozókat és integrált sztereó hangszórókat rejt a még jobb teljesítmény érdekében.