A Samsung összesen 38 iF Dizájn-díjat hozott el

38 iF Dizájn-díjat – köztük egy arany minősítést – nyert a Samsung Electronics az ez évi International Forum Design Awardson. Az elismerések közül huszonhatot a elsőrangú terméktervezésért, nyolcat a kommunikáció, kettőt a koncepció, egyet-egyet ugyanakkor a csomagolás és belsőépítészet kategóriákban ítéltek oda.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a termékeink formatervezésével kivívtuk az International Forum Design elismerését” – közölte BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója, a Corporate Design Center vezetője. „Ezt követően is permanensen keressük a kihívásokat, és az elkövetkezendő időszakokban is olyan modernizált dizájnt alkotunk, amely a felhasználóink igényeinek mélyreható ismeretén alapul, mindent összevetve maximálisan az ő hasznukat szolgálja.”

Az arany minősítést a Samsung Serif TV-je kapta, amely megvalósításának hála harmonikusan illeszkedik az embereket körülvevő környezetbe, és természetes módon vegyül el a hétköznapi bútorok és eltérő háztartási konstrukciók közepette. A Serif TV főbb tulajdonságai közé tartozik: a terjedelmes „I” betűre hasonlító kialakítása, a levehető talpazat, amely biztosítja, hogy a terméket az otthonunkban bárhol elhelyezzük és a hátsó rész anyagborítása, amely az összes szögből kiemeli a készítmény szépségét.

Az arany fokozatú díj mellett a Samsung összesen 26 iF Dizájn-díjat nyert el a gyártmány kategóriában:

Galaxy S6 és S6 edge: Mindkét készüléket a fém és az üveg ötvözetének harmóniája jellemzi. A Galaxy S6 edge tekintetében mindazonáltal külön figyelemre méltó a piacon elsőként alkalmazott dual-edge kijelző.

Gear S2: A viselhető okoseszköz tekintetében az egyéni igényeket kiszolgáló, kör alakú kialakítást és a könnyed kezelhetőséget szolgáló felhasználói élményt (UX) díjazták.

Chef Collection hűtőszekrény: A kifejezetten az európai piac igényeire tervezett hűtőszekrény előnye, hogy a Kitchen Fit kialakításnak betudhatóan gond nélkül beilleszthető bármilyen konyhabútorba.

AddWash elöltöltős mosógép: A kis ablakkal ellátott mosógép használata komfortos, mert az bejárat kinyitása nélkül, akár a mosási program közben is hozzáadhatók újabb ruhadarabok.

System Air Conditioner 360 Cassette: A kör alakú, mennyezetre szerelhető légkondicionáló berendezés egyenletes légelosztással, 360 fokos tartományban képes biztosítani a hozzáillő hőmérsékletet.

MX3 nyomtató: Az A3-as méretű, multifunkciós nyomtató az letisztult kezelhetőség érdekében 7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

Az másfajta kategóriákban a Samsung 12 egyéb díjat nyert el. Az elismerésben részesülő legnélkülözhetetlenebb árucikkek és koncepciók a következők:

Galaxy Note5 UX: Az okostelefon felhasználói élményét (UX) a kommunikáció kategóriában díjazták, amiért kínálja a fogyasztóknak, hogy a kijelző bekapcsolása nélkül készíthessenek jegyzeteket a készülékhez tartozó S Pen-nel.

Visual Identity Toolkit: Az ugyancsak a kommunikáció kategóriában díjazott Visual Identity Toolkit egy, a Samsung nyomtatási megoldások digitális és online felületeihez kapcsolódó egységesített irányelv-készlet.

TV UI (UI sáv): A szakmai koncepció kategóriában díjazott TV intuitív felhasználói felülete (UI) a médiatartalmak közti navigálás újfajta élményét hozza el a fogyasztóknak.

Bosszúállók kiadás: A Bosszúállók című film által ihletett, limitált kiadású Galaxy S6 edge változat a csomagolás megjelenés kategóriában nyert díjat.

Samsung d’light: A kiállítótér a Samsung márkaélmény és a firma legfrissebb termékeinek és megoldásainak bemutatására nyújt lehetőséget. A standot a belsőépítészeti kategóriában ismerték el.

Az International Forum Design 1953-ban, Németországban rendezte meg első alkalommal az iF Stílus Díjátadót. Az elbírálás alatt az árucikkeket a tervezésük, az anyaghasználatuk és az innovativitásuk alapján átfogóan értékelik, és a következő hét kategóriában díjazzák: Gyártmány, Csomagolás, Kommunikáció, Belsőépítészet, Szakmai Koncepció, Szolgáltatástervezés és Építészet.