A Portrait of Humanity pályázat nyertes fotográfiái a Capa Központban

Portrait of Humanity 2020 (Az emberiség portréja 2020) pályázat nyertes fotográfiáiból álló nemzetközi kiállítás látható a Capa Központ 8F Galériájában Budapesten.

A harminc képből és három sorozatból álló nemzetközi tárlat azzal a céllal jött létre, hogy megmutassa, több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt egymástól.

Mint írják, a nyertes munkák bensőséges módon ragadják meg a Portrait of Humanity-mozgalom legfőbb értékeit: az egyén fontosságát, a közösség erejét és az összefogás jelentőségét.

A kiállításon látható Eric Demers portréja Greta Thunberg aktivistáról, aki a képen Kanada történelmének legnagyobb demonstráló tömegét szólítja meg; Marie Hald önszeretetet és önelfogadást ünneplő fotográfiája pedig a pozitív testképért küzdő aktivistát, Martét örökítik meg. Mirja Maria Thiel fotóján, szenvedéllyel teli, bensőséges pillanatot ragadott meg a hatvan éve házas pár életéből. Snezhana von Büdingen sorozata pedig Sofie-t, a kislányból nővé váló, tizenkilenc éves, Down-szindrómás lányt mutatja be.

A British Journal of Photography kiadója, az 1854 Media hirdette meg a Portrait of Humanity 2020 nyílt fotópályázatot, amely lehetőséget nyújt a fotográfusoknak megmutatni, mit jelent embernek lenni ebben a zaklatott korban. A világ vezető intézményeiben dolgozó fotószerkesztőkből, kurátorokból és fesztiválrendezőkből álló zsűri harminc képet és három sorozatot választott ki győztesként a több ezer pályaműből.

Az október 22-ig látható tárlat, a nemzetközi vándorkiállítás egyik állomása. A Portrait of Humanity 2020 kiállítás a Capa Központ mellett megtekinthető lesz a haidarábádi Indiai Fotófesztiválon, a Clear Channel reklámfelületein világszerte, valamint az űrben is a Sent Into Space együttműködésével.

mti