Több mint hárommilliárd forintból épül atlétikai sportcentrum és szabadidőpark Pápán

Több mint hárommilliárd forintból épül atlétikai sportcentrum és szabadidőpark Pápán.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője Pápa új városkapujának nevezte a területet, ami az épülő M83-as gyorsforgalmi úton Győr felől érkezőket fogadja majd. Hozzátette, olyan atlétikai centrum és szabadidőpark alakul ki, ami a városban élők minden igényét kiszolgálja.

A Téglagyári út barnamezős területeinek rehabilitációjára TOP-pályázaton nyert el a város 1,758 milliárd forintot, amelyet nyáron a kormány a műszaki tartalom bővülése, valamint az építőipari költségek növelése miatt további 1,4 milliárd forinttal egészített ki. Emellett a város önkormányzata is 150 millió forintot biztosított a beruházásra.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere (Fidesz-KDNP) köszönetet mondott azért, hogy a projekt megvalósítása érdekében a város képviselő-testülete együtt tudott gondolkodni. Hangsúlyozta, olyan sportolói közösségeknek teremtenek otthont, amelyek mostoha körülmények között töltötték az elmúlt évtizedet.

Kiemelte, a pápai tekesport komoly hagyományokkal rendelkezik, utánpótlás szinten világbajnoki érmes versenyzőket nevelnek, de ezek a fiatalok jelenleg csak Győrben tudnak játszani. Hozzátette, a város fiatal atlétái is eredményesen szerepelnek az országos versenyeken.

A projektet ismertetve Boros Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője elmondta, az atlétikai pálya közel 3000 négyzetméter hasznos alapterületű központi épületének szerkezete már elkészült. Ebben egy nemzetközi versenyek tartására is alkalmas négyállásos tekepálya, egy futófolyosó, valamint öltözők és kondicionáló terem kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával.

A márciusra elkészülő központi épület előtt kialakítanak egy 360 fős lelátót, a nyolcsávos futópályán pedig már a rekortán burkolatot építik ki – tájékoztatott a kivitelező. Hozzátette, az atlétikai centrum előtt parkolókat alakítanak ki, egy-egy sportpályát kapnak a kosárlabdázók és az extrém sportok kedvelői, valamint egy kutyafuttató is elkészült már a pályák közelében.

A szomszédos terület, a Schwenczel-rét a projekt részeként közparki funkciót kap mesterséges tóval, utakkal és padokkal.

mti