A Microsoft Philanthropies 1 milliárd dollárnyi felhőkapacitással támogat

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy modern, három fókuszterületet magába foglaló indítványt hozott nyilvánosságra, melynek célkitűzése, hogy a Microsoft felhőtechnológiáját a közjó szolgálatába állítsák. A indítvány támogatására alakult meg a vállalaton belül a Microsoft Philanthropies, amely valós piaci értéken számolva 1 milliárd dollár értékben kínált felhőszolgáltatásokat non-profit szervezeteknek és egyetemeknek, amelyet ezek az jövőbeni három évben használhatják ki.

A Microsoft felajánlása három meghatározó szektorra összpontosítja a figyelmet annak érdekében, hogy a felhő technológia a legszélesebb értelemben a közjót szolgálja: a felhőszolgáltatást biztosít civil szervezeteknek, fokozza az egyetemi tudósok ezekhez való hozzáférését, ugyanakkor támogat leküzdeni az internethozzáférés nehézségeit.

„A Microsoft a felhőszolgáltatásai rendelkezésre bocsátásával patronálja a közjóért elkötelezett szervezeteket a Földön mindenfelé. Ma ez a technológia alakítja át a világunkat”- mondta Satya Nadella, aki a Világgazdasági Fórumon ugyancsak felszólalt a svájci Davosban.”Az aktuális indítvány keretében több mint 70 000 szervezetnek szeretnénk hozzáférést biztosítani ehhez a technológiához, amely segítségükre lesz a társadalmi problémák megoldásában. Végeredményben, a felhőtechnológia révén jobb életfeltételeket biztosíthatnak és előmozdíthatják a fejlődést mindenütt a világon.”

A felhőalapú számítástechnikával már a mai napig is elismerésre méltó megoldásokhoz jutottak a tekintélyes adatállományok analízálásakor. Az ezen az úton kinyert információ és felismerések nemcsak a modern vívmányok terén hoztak áttöréseket, hanem a legkülönbözőbb pénzügyi és szociális kihívások kezelésében ugyancsak jelentős ráhatással bírtak és javuló közszolgáltatásokat eredményeztek. A felhőtechnológia korrigálta a kommunikációt és hozzájárult a problémamegoldó módszerek fejlődéséhez ugyancsak, a munkavégzés, az ügyek intézése a munkahelyen és a magánéletben szintén hatékonyabbá, eredményesebbé vált.

2015 szeptemberében, 193 államfő és állami irányító egyhangúan elfogadott 17 fenntarthatósági célkitűzést, amelyeket 2030-ig szándékoznak megvalósítani. Ezek az ambíciózus célok – amelyek közepette megjelenik a szegénység, az éhség felszámolása, a megfizethető, megbízható és fenntartható eredetű energia a Föld lakosságának való biztosítása – csak lényeges fejlesztésekkel és technológiai innovációval érthetők el. A felhőtechnológiai révén kínált számítástechnikai kapacitás elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy ezekre, az első látásra leküzdhetetlennek tűnő problémákra egyszer ezt követően választ találjon az emberiség.

„Készek vagyunk támogatni a non-profit szervezeteket és az felsőfokú intézményeket abban, hogy a felhőtechnológia használatával az emberiség legalapvetőbb kihívásaira megtalálják a válaszokat”- mondta a Microsoft elnöke, Brad Smith.”A Microsoft Philanthropies kezdeményezésnek épp az az egyik célja, hogy ezekkel a szereplőkkel kooperálva a lehető legtöbb emberhez juttassák el a felhőszolgáltatásokat, hogy a társadalmi kihívások kezelésében minél szélesebb körében tudják hasznát venni ezeknek.”

A korszerű indítvány elemei többek közt:

Civil közösség támogatása. A Microsoft Philanthropies közreműködésével, egy korszerű jótékonysági program keretében non-profit szervezetek kapnak hozzáférést a Microsoft felhőszolgáltatásaihoz – következésképpen a Microsoft Azure, Power BI, CRM Online és az Entrerprise Mobility Suite szolgáltatásokhoz. Az indítvány egy már meglévő program eredményeire épül, amely hasonló módon nyújt hozzáférést a civileknek az Office 365 programcsomaghoz. A program idén tavasszal indul és a Microsoft Philanthropies 70 ezer non-profit szervezet tevékenységét szeretné támogatni az későbbi három évben a Microsoft felhőszolgáltatásaival.

Még több felhőalapú számítástechnikai kapacitás biztosítása az egyetemi kutatások céljaira. A Microsoft Kutatási Központja és a Microsoft Philanthropies 50 százalékkal több térítésmentes Azure tárhelyet és számítási kapacitást biztosít a Microsoft Azure for Research programja keretében, hogy ennek révén felgyorsulhassanak a mindenre kiterjedő kihívások kezelésére irányuló kutatások. Ebben a pillanatban hat kontinensen több mint 600 kutatási projekt használhat felhőalapú erőforrásokat ennek a programnak hála.

Felhőszolgáltatások még több embernek az internethozzáférési nehézségek leküzdésére. A Microsoft Philanthropies és a Microsoft üzletfejlesztési üzletága azzal kívánja elősegíteni a felhőszolgáltatások populárisabb megismerését, hogy beruházásokat biztosít az internethozzáférési problémák megoldásához és a felhasználók oktatásához. A felhőszolgáltatások és az internetkapcsolat, azonfelül a tréningek párhuzamos kínálatával, a közintézmények és magánvállalatok közötti összefogás erősítésével, a Microsoft Philanthropies legalább 15 országban 20 ilyen projekt támogatását vállalták el 2017 közepéig.

Az aktuális nem az egyetlen ilyen öncéloktól mentes, másokat segítő ötlet megvalósítása a vállalatnak. A Microsoft régóta támogatja a legnehezebb társadalmi problémák leküzdésén munkálkodó szervezeteket azzal, hogy ingyen vagy kedvezményesen kínálja a legkorszerűbb tudományos feljesztések eredményeit, mint amilyen a Microsoft felhőszolgáltatása, a Microsoft Azure platform.

A Microsoft Philanthropies titulussal rendelkező kezdeményezésről

A Microsoft 2015 decemberében valósította meg a Microsoft Philanthropies (@MSPhilanthropic). Ez egy modern szervezet a vállalaton belül, amely legfontosabb vezérelvének a digitális technológiák átfogó elterjesztését és ezzel a legégetőbb társadalmi problémák megoldásának elősegítését tekinti.