A gaming jövőjébe enged bepillantást az Odyssey Neo G9 kijelző

A gaming megjelenítők piacának egyik vezető vállalata, a Samsung elénk tárja újgenerációs ívelt készülékét, a Quantum Mini LED technológiával készült Odyssey Neo G9 kijelzőt. A G95NA modell a közkedvelt Odyssey széria legkorszerűbb tagja, amely a Mini LED kijelzővel és a csodálatos Quantum HDR 2000 megjelenítéssel új szintre emeli a játékélményt.

A 2020-ban bemutatott Odyssey G9 monitorral a Samsung káprázatos képminőséget és rendkívüli hatékonyságot hozott el a gaming megjelenítők piacára. A cég első Quantum Mini LED ívelt kijelzőjével most a játékok részletessége újra szintet lép, az Odyssey Neo G9 megváltoztathatja az iparágat. A Quantum Matrix technológiának és a szupergyors válaszidőnek, ráadásul a frissítési rátának betudhatóan az Odyssey Neo G9 részére a dinamikus jelenetek megjelenítése sem okoz gondot, a teljesítményt mindazonáltal minden játékos imádni fogja.

„A Samsung Odyssey monitorcsaládja még a legelhivatottabb játékosok részére is kínált nagyszerű megoldásokat a tavalyi bemutatásakor – nyilatkozta Hyesung Ha, a Samsung vizuális megjelenítők üzletágának alelnöke. – A modern Odyssey Neo G9, a Quantum Mini LED kijelzővel egy valódi csúcskészülék, amellyel a felhasználók speciális játékélményt ismerhetnek meg.”

Az Odyssey Neo G9 ugyanazt a Mini LED modern műszaki megoldást alkalmazza, amely a Samsung legmodernebb Neo QLED kínálatában is megtalálható. Ez az újgenerációs kijelzőtechnológia a rendkívüli fényforrásnak, a Quantum Mini LED-nek köszönheti az egyediségét, amelyiknek mérete a tradicionális LED-ek 1/40-ed része A Quantum Mini LED hihetetlenül vékony mikrorétegekből épül fel, amelyek seregnyi apró LED-del vannak feltöltve.

A Quantum Matrix modern műszaki megoldás, a fényforrás hatékonyabb vezérléséhez a korszerűsített 12 bites regisztert használja, a Quantum Mini LED-ek ugyanakkor a sötéteket még sötétebbé, a világos területeket mindazonáltal világosabbá teszik a 2048 külön vezérelhető zónával, ezáltal a felhasználói impulzus új szintje válik hozzáférhetővé. A Quantum HDR 2000 maximális fényereje 2000 nites, ezáltal kiérdemelte a VDE (Német Elektrotechnikusok Szövetsége) tanúsítványát, a statikus kontrasztaránya ugyanakkor 1 000 000:1. A Samsung élvonalbeli képminősége ideális fekete- és fehérszinteket nyújt, a kiváló kontrasztért és a makulátlan részletekért.

Az Odyssey G9-ben bemutatkozott jelentős hatékonyságú technológián alapuló Odyssey Neo G9 ultraszéles, 49 hüvelykes, 32:9 képarányú kijelzővel érkezik, amely Dual Quad HD (DQHD; 5,120 1 440) felbontást ajánl villámgyors, 240 Hz-es frissítési ráta és 1 ms válaszidő mellett A kijelző futurisztikus és csodálatos 1000R íveltségét a TÜV Rheinland, a vezető internacionális minősítő intézet Szemkímélő tanúsítványával díjazta.

Az Odyssey Neo G9 Adaptive Sync megoldásokat nyújt DP1.4 és HDMI2.1 VRR (változó frissítési ráta) portokon át az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás és az AMD FreeSync Premium Pro segédkezésével. A kijelző dinamikus és akadozásmentes képet nyújt a lehető legjobb játékélmény érdekében.

A megjelenítő pompásan illeszkedik a legtöbb játékállomáshoz vagy otthoni környezethez a fényes fehér külsejével és a futurisztikus, hátsó világítási rendszerével, amely 52 színt és öt különféle fényhatást tudja visszaadni. A megjelenítőhöz tartozik a CoreSync szolgáltatás is, amely a többszínű üzemmódokkal biztosítja a fogyasztóknak, hogy személyre szabják a beállításokat.