A BMW és a Kith przentálja a modern BMW M4 Competition Coupé exkluzív különkiadását

Páratlan karosszéria-kiegészítőkkel és hamisítatlan utastéri komponensekkel felvértezett BMW M4 Competition x KITH mindössze 150 példányban készül el.

Egy-két héttel a modell világpremierje után a BMW M divízió a korszerű BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km) rettentően speciális kiadásáról is lerántja a leplet: lenyűgöző karosszéria-kiegészítőkkel és hamisítatlan utastéri elemekkel megálmodott BMW M4 Competition x KITH egy mindössze 150 darabban legyártott limitált szériaként lát napvilágot, a bajor prémiumgyártó és a New York-i életmód-márkaként ismert Kith együttműködésének gyümölcseként. A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH ezelőtt FUTURA 2000 mai művész segédkezésével bővítette tovább piaci jelenlétét a divatvilág fiatalos, lendületes és megnyerő forgatagában, a Kith alapítójaként híressé vált Ronnie Fieg mindazonáltal – vérbeli BMW-rajongóként – a partnerség részeként egy több évtizedes érzelmi időutazásra indult. A BMW M4 Competition x KITH különkiadás október 23-tól már előrendelhető, mialatt a Kith egy 96 darabból álló, exkluzív ruha- és kiegészítő-kollekciót dob piacra üzleteiben, azonfelül online.

„A BMW márka evolúciójának szerves része a legújabb utcai fejlesztések részletekbe menő kihangsúlyozása” – nyilatkozott Jens Thiemer, a BMW márkaigazgatója (Senior Vice President Customer and Brand BMW). „Ötleteivel és a Kith stílusjegyeivel Ronnie Fieg a divat, az életmód és a luxus világának egyik legkiemelkedőbb elméje és véleményvezére. A vele és meghatározó márkájával megkötött együttműködésünk plusz lendülethez nyújt támogatást minket az újabb célcsoportok felkutatásában” – tette hozzá.

„Nem ez az első alkalom, amikor a BMW M GmbH egy exkluzív kooperáció részeként egyik modellje limitált sorozatát gurítja reflektorfénybe” – mondta Markus Flasch, a BMW M GmbH vezérigazgatója. „A Ronnie Fieg és a Kith oldalán megkötött partnerség nagyszerű esély a BMW M divíziónak arra, hogy összetéveszthetetlen hidat képezzen az első BMW M3 és a korszerű BMW M4

Competition Coupé hat nemzedéke közt. Sőt mi több, segédkezésével újabb, izgalmas célcsoportokat szólíthatunk meg. Az utcai viseletek a kulturális jelenségekből mindenre kiterjedő attitűddé formálódnak, nagyszámú tájékon új, páratlanul példa nélküli exkluzivitásnak engedve teret” – tette hozzá.

„Minden, amin a Kith-nél dolgozunk, hamisítatlanul eredeti” – ezáltal Robbie Fieg. „Gyerekkorom egyik kedvenc emléke, amikor a ’80-as években meglátogattuk a nagyapámat és elvitt egy körre a BMW-ivel. Emlékszem az E21 320i modelljére, de melyet igazán nagy becsben tartott, az egy E30 M3 volt. Életem ezen emlékei alakították a BMW iránti szenvedélyemet, mindent összevetve az, hogy velük közösen dolgozhattam ezen a projekten, felülmúlhatatlan élményt jelent” – mondta a Kith alapítója.

Fieg nemrégiben begurította garázsába a saját BMW E30 M3 modelljét, amit a BMW M GmbH az partnerség hivatalos bejelentésekor, október 23-án, korhűen felújítva állított ki a Kith brooklyni üzletében. Az első BMW M3 mellett egész életnagyságban pózolt a nagyteljesítményű modell legfrissebb, hatodik generációja is, szintén az első BMW M3 Cinnabar Red karosszériafényezési árnyalatában. Ez a szín már nem válik hozzáférhetővé a bajor prémiumgyártó palettáján, a Kith által megálmodott BMW M4 dizájntanulmány viszont a két modell közti rokonság jelképeként kapta meg a fényezést. A csomagtérajtón fedezhető fel M4 Competition típusjelzést a Kith logója váltotta fel, a BMW M divízió stílusában és trikolor-árnyalatával. Ez a logó az M Carbon kagylóülések fejtámlái alatt is megtalálható, világító formában. Ezenkívül a fejtámlák és a középkonzol fekete bőrözését is domborított „Kith” felirat csinosítja.

A különkiadás domborított felirattal ellátott fekete bőrözését a felújított BMW E30 M3 ülései is megörökölték. A BMW M csíkokkal díszített Kith logó ezen a modellen is ezüst színben pompázik, a motorháztetőn, a csomagtérajtón és a kormányon mindazonáltal a BMW emblémájának „KITH” névvel ellátott, módosított variációja megfigyelhető.

A Kith a világhírű cégek oldalán gyümölcsöző együttműködése részeként rendre elkészíti az adott márka logójának Kith-stílusú mását, a BMW tekintetében ellenben ez volt az első alkalom, hogy a márka egyesítette partnerével emblémáját. A 150 darab BMW M4 Competition x KITH modell részére csinált logó egy nagyobb körrel egészíti ki a BMW emblémáját, a BMW M trikolor-árnyalatában. Az együttműködést ezenkívül nagyszámú jól megfigyelhető felirat hirdeti. A BMW M4 Competition x KITH modell hátulját fekete Kith logó csinosítja, a BMW M divízió trikolor színeivel. A különkiadás csupán Frozen Black, Frozen Dark Silver és Frozen Brilliant White matt karosszériafényezéssel válik hozzáférhetővé, tisztelegve a BMW E30 M3 három egykori leginkább közkedvelt karosszériafényezése előtt.

A limitált sorozat egyik leglátványosabb sajátossága a Kith-mintázatú, szénszálból készült tető. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető tétel szürke KITH feliratot és a BMW M divízió versenycsíkjait varázsolja fel a tetőre. A BMW M logóval ellátott, vörösre fényezett BMW M féknyergek a különkiadás alapfelszereltségének részei, amelyek csodásan láthatók az elöl 19”, hátul 20” méretű, 826 M kéttónusú / Jet Black árnyalatú, magasfényű, duplaküllő-dizájnú BMW M kovácsolt keréktárcsák mögött.

A BMW M4 Competition x KITH utasterében M Carbon kagylóülések hozzák csodás összhangba a BMW M divízió világoskék és vörös árnyalatát a egész Merino bőrkárpitozás fekete színével. És miként Ronnie Fieg BMW E30 M3 modelljében, úgy a BMW M4 Competition x KITH különkiadás utasterében is domborított „Kith” felirat csinosítja a fejtámlák és a középső könyöktámasz fekete bőrözését. A középkonzol a BMW M versenycsíkok és a Kith logó exkluzív összeolvadását idézi, az első fejtámlák alatt világító BMW M embléma ugyanakkor szintén „KITH” feliratot visel.

A különkiadás a korszerű BMW M4 Competition Coupé műszaki alapjaira épül. A BMW M GmbH által kifejlesztett, rendhagyóan széles fordulatszám-tartományban dolgozó, soros hathengeres benzinmotor 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítmény és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. Az M TwinPower Turbo technológiával felvértezett erőforráshoz már alapfelszereltségként egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó kapcsolódik, amely álló helyzetből 3,9 másodperc alatt abszolvált 100 km/órás gyorsulást és 12,5 másodperces nulla-kétszázas sprintet garantál. A BMW M4 Competition x KITH – amennyire a korszerű BMW M4 Competition Coupé is – hagyományos hátsókerék-meghajtásra és okos összkerékhajtásra is képes, a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető M xDrive szisztémának betudhatóan.

A BMW M4 Competition Coupé alapfelszereltségén és a Kith különleges extrafelszereltségi tételein felül a különkiadás több másfajta opcióval is felvértezhető. A cég a modellhez alapfelszereltségként nyújtsa a BMW M fékrendszert, a BMW M kovácsolt keréktárcsákat, az M Carbon kagylóüléseket, az M Carbon külső felszereltségi csomagot, a BMW Laserlight lézerfény-technológiát és a BMW Individual Shadowline világítást is. Az utasteret szénszálból készült dekorbetétek és galvanizált kapcsolók színesítik tovább. A limitált sorozat forgalmazása 2021 nyarán kezdődik.