16:10-es képaránnyal és trendi, új dizájnnal debütálnak az LG 2021-es Gram laptopjai

Az LG Electronics (LG) a 2021-es, első teljesen virtuális CES tárlaton ismerteti új gram laptopjait. Az ultrakönnyű, flottul hordozható, egyedülálló teljesítményű és hosszú akkumulátoridejű modellek a korábbi gram termékekhez hasonlóan a bárhová elvihető, ellenben ergonomikus számítógéphasználat jegyében készültek. A cég multifunkcionális eszközeit a stílusos új stílus és a hatékony munkavégzést támogató 16:10-es képarány teszi teljessé.

A sokszínű portfólió öt izgalmas új modellből áll: ezek az LG gram 17 (17Z90P), az LG gram 16 (16Z90P), az LG gram 14 (14Z90P), az LG gram 2-in-1 16 (16T90P) és az LG gram 2-in-1 14 (14T90P). Az árucikk-csoport minden tagja 16:10 képarányú megjelenítőt kapott, amely a legtöbb, többnyire 16:9-es képarányú laptophoz képest nagyobb képernyőfelületet, a több információ egyidejű megjelenítésével mindazonáltal hatékonyabb munkavégzést ígér. A billentyűzet és a touchpad ugyancsak nagyobb lett, mindent összevetve a gépelés a hordozhatóság megnehezítése nélkül lett gyorsabb és komfortosabb.

A portfolió elemei munkához és szórakozáshoz ugyanúgy ideálisak a nagyfelbontású, a DCI-P3 színtér 99 százalékát megjeleníteni képes új kijelzőkkel, melyek élénk, valósághű színeket garantálnak és a legapróbb részleteket is példásan adják vissza. A kimagasló képminőségen túl a korszerű, 2021-es stílus, azaz a képernyő mind a négy oldalán vékony kávás kialakítás is hozzájárul ahhoz, hogy a nézők teljesen elmerüljenek a képi élményben, míg egy cicoma mentes és kifinomult megjelenésű prémium eszközt használnak.

Az LG gram laptopok Intel EvoTM platform hitelesítéssel rendelkeznek, az eszközöket 11. generációs Intel CoreTM processzor hajtja, amely Iris Xe grafikával és sebes LPDDR4x memóriával egészül ki. A 17Z90P, 16Z90P és 16T90P LG Gram modellek 80Wh-ás, nagy sűrűségű akkumulátort kaptak, amely hosszabb üzemidőt nyújt két töltés közt, ezáltal a felhasználóknak nem kell minden alkalommal magukkal vinniük a töltőadaptert.

Az LG gram 17 a nagyméretű, 17 hüvelykes képernyőméret ellenére is mindössze 1,35 kg-ot nyom, mindent összevetve az illusztris képi impulzus kényelmesen hordozható marad. A hasonlóan kényelmesen hasznavehető LG gram 16 és 14 modellek mindössze 1,19 kg-ot és 999g-ot nyomnak, ezenkívül alig 1,68 cm vastagságúak. Az LG ultravékony képernyőkáváival és a rejtett zsanérmegoldásával mindhárom modell kimagasló, 90 százalékos képernyő-gépház arányt (STBR) mutat fel.

A 16 és 14 hüvelykes LG gram 2-in-1 szerkentyűk lenyűgöző szabadságot nyújtanak páratlanul könnyed készülékházukkal és az LG kivételes, 360 fokos zsanérmegoldásával. Az LG Gram 2-in-1 egy Wacom AES 2.0 kompatibilis érintőceruzával érkezik, amely könnyed navigációt és eszközkezelést, mitöbb gördülékeny és precíz írást és rajzolást garantál.

„A példátlan hordozhatóságukról és elsőosztályú teljesítményükről ismert LG gram készülékek tovább emelik a mércét az ultravékony laptopok piacán” – mondta Jang Ik-hwan, az LG kereskedelmi megoldások divíziójának IT termékekért felelős szenior alelnöke és elnöke. „A még karcsúbb és kifinomultabb formatervezésű, a 16:10-es képarány ellenére is könnyed új laptopjaink tulajdonosai hatékonyabbak lehetnek, és leginkább elmerülhetnek a felhasználói élményben, bárhol is legyenek.”

A készítmények elérhetősége régiónként eltérhet. A 2021-es CES vendégei maguk is megtekinthetik a kinézet, teljesítmény és hordozhatóság hármasát kínáló LG gram laptopokat január 11. és 14. közt, az LG virtuális kiállítótermében. Az LG CES-hez kapcsolódó újabb bejelentéseit az #LGCES2021 hashtag alatt, a közösségi médiában követhetik a kíváncsiskodók.