Új ipari területet osztottak ki Bonyhádon

Új ipari területet adtak át Bonyhádon, ahol 800 millió forintos beruházással 3,5 hektáron négy csarnokkal bővült az ipari park.

Az átadás előtt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési küldötte felidézte azt, hogy az ipari park első csarnokát 2015-ben adományozták, és mára a bonyhádi az egyik leggyorsabban fejlődő gazdasági térséggé vált.

Azt mondta, a kormány 2020-ban mindent megtett annak érdekében, hogy a recesszió ne érje el a 2008-as szintet, és több mint 2500 milliárd forintot pumpált a gazdaságba. Országosan a visszaesés 5,1 százalék volt, ezt viszont a településben és környékén alig érezték, mert a térség nem a szolgáltató ágazatra, hanem az ipari termelésre épül, ahol nem beszélhetünk csökkenésről – tette hozzá.

Megjegyezte: az itt lakó vállalkozók az év hátra található részére fontos megrendelésekről számolnak be, ebben bízva a térségben magasabb lehet a gazdasági növekedés a 4-5 százaléknál. „A település aktívan tud kapcsolódni a gazdasági újraindítás akciótervhez, és Bonyhád példája lehet annak az építkezésnek, ami remélhetően az egész országot fogja jellemezni a következő években, évtizedekben” – hangoztatta.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a település polgármestere például azt mondta el, hogy a modern iparterületre betelepülő négy vállalat komolyan hozzájárul a település egy főre jutó adóerő-képességének növeléséhez.

Sebestyén Miklós, az önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. cégvezetője közölte, a beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 480 millió forintos patronálásával valósították meg, a forrást az ipari parkba betelepülő négy vállalkozás egészítette ki, amelyek a továbbiakban bérlői lesznek a létesítményeknek.

Az ügyvezető közölte, a bővítéssel az ipari park kiterjedése 10 hektárra növekedett. A most átadott részen megépült egyik, 900 négyzetméteres csarnokba asztalos üzem, egy másik, 500 négyzetméteres épületbe szállítmányozással munkálkodó vállalat települ. Egy újabb, 400 négyzetméteres raktár nagykereskedelmi vállalkozás telephelye lesz, egy 1600 négyzetméteres csarnokban lakatosüzemnek ad helyet, a négy vállalat több száz embert foglalkoztat.

mti