Új gyermekotthon épül Székesfehérváron

Negyvennyolc férőhelyes gyermekotthon építése kezdődött meg Székesfehérváron az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program mintegy 300 millió forintos támogatásával.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ honlapján található tájékoztatás szerint az Új otthon – Új esély című projekthez az elnyert támogatáson felül a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 100 millió forinttal járul hozzá.

A beruházók a jelenleg is használt Kikindai úti épületet akarják kiváltani, amely ideiglenes hatállyal működik, és nem felel meg a gyermekvédelmi jogszabályoknak. A létesítmény elavult, rossz állapotú, a nagy működési költségek miatt kevés pénz jut gyermekek közvetlen ellátására.

Az új, 1295 négyzetméter alapterületű gyermekotthont a Tüzér utcában építik fel, a bútorokat, berendezési tárgyakat és műszaki cikkeket is a pályázaton szerzik be, valamint egy sportolásra alkalmas udvart is kialakítanak.

A tervek szerint az épületegyüttes megnyitása után három csoportban 12 év feletti, egy csoportban – indokolt esetben – 6 év alatti súlyosan sérült, fogyatékkal élő gyermekek, egy csoportban pedig várandós anyák és édesanyák gyermekükkel történő együttes elhelyezésére nyílik lehetőség.

(MTI)