Otthon is társaságban – 4 alkalmazás, ami összehoz

Az jövőbeni időszakban sokak részére okoz kihívást a kapcsolattartás szeretteikkel és barátaikkal. Ugyanakkor számottevő esemény akár a virtuális térben is játszva megszervezhető a következő alkalmazások hozzájárulásával.

Mentális egészségünk megőrzése folytán jelentősen kardinális, hogy az otthon töltött idő esetén is kapcsolatban maradjunk családunkkal és barátainkkal. Kutatások is igazolják, hogy társas kapcsolataink nem kizárólag a szorongást csökkentik, de még egészségünkre is jó hatással vannak[1]. A virtuális elsőrendű időtöltés sok ember részére kihívást jelenthet, de a következő programötletekkel bárki izgalmas társasági eseményt szervezhet a nappalijából.

Házibuli

Házibulit szervezni otthonra valószínűleg még egyszerűbb is, mint jellemzően, hisz senkinek sem kell utaznia, nem kell taxiról gondoskodni a hazajutáshoz, és csak azzal kell beszélgetni, akivel szeretnénk. A legtöbb okostelefon már ellátott konferenciahívás szolgáltatással, a Samsung Galaxy S20 telefonokba integrált Google Duóval példaként egyidejűleg akár 8 ember is részt vehet a hívásban, ehhez mindazonáltal elég a tárcsázóba integrált ikonra kattintani. Egy ekkora társasággal bárki hajnalig tartó mulatságot csaphat.

Nosztalgia party

Majdnem mindenki tárol kedves fotókat és videókat a legutóbbi családi nyaralásról, csak éppen soha nem jut idő ezek rendszerezésére és megosztására. A mostanában rendelkezésre álló többlet idő eszményien alkalmas erre, és sok galéria alkalmazás már mesterséges intelligencia alapú segítséget is nyújt az albumkészítéshez. Enyhítheti a család és a barátok hiányát, ha együtt újra felfedezik az közösen töltött elegáns pillanatokat.

Virtuális vacsora

Egészen valós baráti vacsorát lehet tartani, ha az együttes étkezést egy nagy képernyő, példának okáért egy okos tévé előtt fogyasztjuk el. A Samsung Smart Things applikációval játszva megosztható a telefon képernyője az alkalmazást támogató készülékekkel, akár videóhívás közben is. Ezzel a megoldással közel hozhatjuk magunkhoz szeretteinket, és megteremthetjük egy igazi együttes vacsora hangulatát.

Meglepetés koncert

Sok háztartásban kallódnak régen nem használt hangszerek. Összeállva a szomszédokkal rettentően szolid alkalmi zenekart szervezni, ehhez elég, ha mindenki kiáll az erkélyre, vagy a gangra. A szervezéshez a közösségi média vagy a Google Hangout Meet alkalmazás e-mailes kapcsolattartása is segíthet, az alkalmazás képernyőmegosztás funkciójával mindazonáltal a kottát is többen figyelhetik ugyanabban az időben.

Születésnap

Azok részére, akiknek mostanában lesz a születésnapja, különösen nagy kihívást jelenthet, hogy nem feltétlenül ünnepelhetnek közösen szeretteikkel. Szerencsére egy kedves vagy vicces születésnapi köszöntőt nagyjából bármelyik Samsung telefonnal el lehet készíteni, a Samsung Galaxy Note10 integrált AR irka-firka funkciójával példaként csak a kreativitásunkon múlik, hogy milyen történetet rajzolunk a felvett videóüzenetre. A korszerűsített videószerkesztési lehetőségekkel mindazonáltal akár egy nagyobb szabású film forgatása is levezényelhető. Egy ilyen meglepetés kis híján biztos, hogy feldobja a születésnapos napját!