Megújul a Miskolci Egyetem főépülete

Megújul a Miskolci Egyetem főépülete, a több mint félmilliárd forintos beruházás kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. építőipari ágazata végzi. A felújítás megkezdődött, a munka a tervek szerint ez év májusában befejeződik – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A felújítás során megújul az épület homlokzata, kicserélik az elöregedett gépészeti rendszereket, korszerű hűtő- és fűtőberendezést szerelnek fel, napkollektorokat telepítenek, valamint teljesen felújítják az elektromos hálózatot is.

E munkálatokkal befejeződhet a Miskolci Egyetem épületeinek felújítása, tavalyelőtt a jogi kar épületét újították fel mintegy 300 millió forintból.

A campus megújítása egyébként már évek óta tart, 2010-ben 6,5 milliárd forintból kezdődött meg az intézmény eddigi legnagyobb infrastrukturális fejlesztése. A pénzből egyebek mellett a matematikai, természettudományi épületeket újították fel, alakították át, gépeket, műszereket, informatikai berendezéseket vásároltak a magasabb színvonalú oktatás érdekében.

Az egyetem könyvtára digitális képkönyvtárral és tananyagterminállal bővült, az intézmény az információszolgáltatási rendszer fejlesztésére mintegy ötven millió forintot nyert uniós pályázaton két évvel ezelőtt. Ugyancsak megújult a miskolci Zenepalota műemléki épülete: az egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének és az önkormányzati fenntartású Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolának otthont adó létesítmény rekonstrukciója csaknem egymilliárd forintba került.

(MTI)